Alternatieve Korte baan 2020

De Alternative Korte Baan 2020 is op 18 juli verreden. In deze rare tijd van Corona moet je zelf maar een beetje de slingers ophangen. Wij hadden als eigenaren van het paard Feria de Rheve, een bbq op het landgoed van Eric en Monique met de dames en de trainer. Wat we wel vreemd vonden is dat even later de Burgemeester van Stompwijk aan kwam lopen. Wat wij niet wisten is dat Eric een korte baan in elkaar gezet had met Scoot-mobielen.

Overal was aan gedacht, programma’s, vlaggen, wedloket en zelfs de originele “klaar maken op uw plaatsen”-tune werd gedraaid. De merries (vrouwen) stonden op 295 meter en de hengsten (de mannen) op 300 meter. Dus dan weten de insiders dat de merries voor mogen draaien en dat zij dus een licht voordeeltje hadden.

De finale ging tussen Jokelien van Yip uit de training van Carolien Aalbers en Jos ‘t Brand uit de training van Hans Bot. De finale rit ging op haren en snaren, maar uiteindelijk was de rode vlag voor Jokelien van Yip.

Er was een heuse sierdeken, bloemen en een beker voor de Winnaar. En als geen ander wist onze Stompwijkse burgemeester weer een prachtige speech te houden bij de prijsuitreiking. We hebben nog heel lang nageborreld en vreselijk veel gelachen.

Organisatie bedankt voor deze geweldige avond met fantastische sport en goede catering.

Hopelijk volgend jaar weer de echte kortebaan, maar deze had ik voor geen goud willen missen.

Groet, Cees van Veen