VakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen

Geniet tot en met 31 augustus gratis van de VakantieBieb. In deze app kunt u deze zomer naast Nederlandstalige e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van de Bibliotheek.

E-books en luisterboeken

Misschien weet u nog niet waar u deze zomervakantie doorbrengt. Maar waar u ook bent: met de VakantieBieb kunt u heerlijk op avontuur in je hoofd. U vindt er tientallen e-books en luisterboeken, voor elk wat wils: van spanning tot chicklit, van literatuur tot informatief.

Voor de jongste lezers zijn er bijvoorbeeld SuperDolfje van Paul van Loon en verhalen van Guusje Nederhorst en Jacques Vriens. Jongeren kunnen genieten van boeken als Instagirl van Annette Mierswa en Klem van Mel
Wallis de Vries. En voor volwassenen is er ook veel moois, denk aan Otmars zonen van Peter Buwalda of De kleine bakkerij aan het strand van Jenny
Colgan. Omdat er zowel e-books als luisterboeken in de VakantieBieb zitten, kunt u kiezen voor lezen of luisteren – net wat u op dat moment het beste uitkomt.

Winactie voor jeugdige lezers

Zoals ieder jaar is er een winactie voor lezers tot en met 18 jaar. Zij maken kans op een Beats Solo Pro-koptelefoon. Hiervoor vragen we ze om door te geven wat hun favoriete boek in de VakantieBieb is.


Over de VakantieBieb
De app met e-books en luisterboeken is gratis
beschikbaar in de App Store en binnenkort in Google Play. Als Android gebruiker kunt u via onze website een kort formulier invullen, u ontvangt een melding zodra de app ook in Google Play beschikbaar is. De boeken zijn te lezen of luisteren tot en met 31 augustus 2020, ook als u geen lid bent van de Bibliotheek. De VakantieBieb is een dienst van de Online Bibliotheek (onderdeel van de Koninklijke Bibliotheek) en wordt aangeboden namens alle bibliotheken in Nederland. Meer informatie vindt u op www.bibliotheekaandevliet.nl/vakantiebieb

Nieuwe directeur de Bibliotheek aan de Vliet

Per 1 september 2020 wordt Gerard Hendriks directeur-bestuurder van de Bibliotheek aan de Vliet. Hij volgt hiermee Harm Smit op die met vervroegd pensioen gaat.

Gerard Hendriks (1960) is historicus en cultureel ondernemer. Hij werkt sinds 1 december 2019 bij de Bibliotheek aan de Vliet als manager speciale doelgroepen. Daarvoor werkte hij meer dan 10 jaar bij andere bibliotheekorganisaties als manager en plaatsvervangend directeur.  Lo Casteleijn, voorzitter Raad van Toezicht, zegt erg blij te zijn met de benoeming van de heer Hendriks. “Het is mooi dat er een uitstekende opvolger is gevonden voor de heer Smit. Ik kijk uit naar een fijne samenwerking.”