Bezoek van Midvliet

In verband met ons 50 jarig bestaan kregen we vandaag bezoek van Midvliet tv, met Pelin Olgun als interviewster en Evert Vollebregt achter de camera.

Mark Kool van TV West keek over de schouders mee, hij begeleidt het team om nog betere reportages te kunnen maken. Vooraf en tussentijds werd er overlegd inzake positie camera en interviewer, waarbij rekening wordt gehouden met lichtinval en achtergrond. Het werd wat ingewikkelder, omdat er op ons eigen kleinkind gepast moest worden en de buitenschoolse kinderen, slechts 22, door het beeld heen liepen.

De heren zijn aan het werk en ik heb een piepklein interview met Pelin die voor de eerste keer Stompwijk bezoekt. Ze heeft een HBO opleiding communicatie achter de rug en werkt sinds 2 maanden als vrijwilligster bij Midvliet mee om ervaring op te doen en haar netwerk uit te breiden. Ze is gespecialiseerd in storytelling en verslaggeving. Een kort verhaal vertellen in een paar minuten en dan alle factoren tot hun recht laten komen, zoals kleur, sfeer en tekst, daar ligt haar hart. Reclame maken zonder dat het zo over komt.

Ik vraag haar naar de tip van vandaag: ze zegt: ’Meer doorvragen’. Eigenlijk heeft ze heel veel tips gekregen die allemaal tijdens het interview door haar hoofd rondspoken waardoor ze de neiging heeft meer te denken dan te doen. Ze weet toch spontaan te blijven.

Haar bezoek aan Stompwijk deed haar denken aan Turkije waar zij haar roots heeft. Veel groen, koeien en schapen het bracht onderweg veel herinneringen in haar boven die in de auto uitgewisseld werden. De rit naar Stompwijk werd enigszins vertraagd door een vrachtwagen met oplegger en een tractor en ja dan heb je als collega’s wat meer tijd om elkaar beter te leren kennen.

Petra