Agnes’ wekelijks praatje

Stompwijk,

Ons mooie, vriendelijke dorpje aan de dijk.

Och wat voel ik mij rijk

Als ik alles door de ogen van een toerist bekijk

We hebben het geluk hier geboren te zijn

En dat is ontzettend fijn

Zomaar even een klein gedichtje over ons mooie dorpje, dat helaas ook geteisterd wordt door het Corona virus. Het duurt toch langer dan verwacht, of misschien juist niet maar blijft het zo een beetje door sudderen. Er is altijd wel een doelgroep die de dupe van zo’n vreemd virus is en in dit geval zijn het de ouderen en zieken onder ons. Wij als bestuur van Ouderen Soos Stompwijk zouden willen dat we de wereld konden beïnvloeden en zo ervoor zorgen dat we weer op de gewone manier verder kunnen leven. Hoewel, gewoon….? Gewoon wordt het denk ik nooit meer, dit virus heeft een impact op de wereld en het zal nooit meer hetzelfde zijn. Misschien een beetje zware gedachten, maar zo voel ik het toch echt.

We hebben de laatste tijd veel van onze leden gesproken en we horen veel dezelfde dingen, men mist het sociale leven!! Het zwemmen, het kaarten en de middagen van de Ouderen Soos in het Dorpspunt. Die missen wij als bestuur ook!! Maar ook het contact met kinderen en kleinkinderen, even die knuffel of die arm om je heen wordt gemist. Konden we maar toveren, maar helaas dat gaat niet. U weet dat u nog altijd mag bellen naar Agnes als u even wilt praten, maakt niet uit waarover. We willen zoveel maar kunnen zo weinig voor jullie doen. Ik hoop dat de leden die meededen aan Ouderen in Beweging toch thuis ook in beweging blijven. Het kan met kleine dingetjes, zelfs tijdens de afwas kunt u een oefening doen. Dat de kaartenmakers ook thuis kaarten maken, het is niet zo gezellig in je ééntje maar zo blijft u wel in het ritme. Voor de klaverjassers en de rummicuppers is het wat moeilijker, ik hoor hier en daar wel dat men toch weer met wat leden onderling een spelletje doet en de heel moedige onder ons gaan ook weer met z’n viertjes klaverjassen. Dapper en fijn dat er aan elkaar gedacht wordt.

Gelukkig wordt het weer mooi weer deze week, tenminste dat zegt de weerman/weervrouw. Dan kunnen we weer lekker naar buiten en genieten van de zon, vitamine D opdoen. Feit is wel dat de langste dag inmiddels geweest is en we alweer af gaan tellen naar de herfst. En dan blijven we in spanning of de Corona weer opnieuw oplaait. Ik spreek bewust niet van een tweede golf, omdat we nog midden in de eerste zitten.

Lieve leden, hou vol en blijf gezond, daar gaan we met z’n allen voor. Mochten jullie iets willen delen via de Dorpsketting, iets wat u heeft meegemaakt, een mooie belevenis, of iets verdrietigs, voor wat steun mag natuurlijk ook, voel u vrij het in te zenden!

Een hartelijke groet namens het bestuur van Ouderen Soos Stompwijk,

Trees, Aad, Jan, Agnes, Sjaan en Marijke