Lovebells op tournee

Monique Horling, Ruben van der Kleij, Max Groenen en Fenna Vol. Vier muzikanten en allemaal afgestudeerd aan het conservatorium. Allemaal even enthousiast om muziek te maken. Ze hebben een mooie staat van dienst qua ervaring en zijn overal voor in. Voor professionele muzikanten is deze tijd een slechte tijd, alle optredens zijn immers afgelast. Ze hebben zich in deze coronatijd verdienstelijk gemaakt door maar liefst 90 optredens te verzorgen in vooral verzorgings– en verpleegtehuizen, maar ook in Stompwijk zijn zij inmiddels kind aan huis en hebben ze elke uithoek van het dorp gezien.

Ze waren namelijk voor de derde keer op bezoek, omdat ze het zo ontzettend leuk vinden. Het is een mooie combinatie om met elkaar op stap te gaan. Ik zoek leuke en mooie locaties te zoeken, verzorg de uitnodigingen en zij maken muziek en hierdoor worden het kleine feestjes op locaties.

Deze keer, op speciaal verzoek opnieuw bij een van de Drie Molens. Deze keer hebben ze het lied van áar bij die molen’ speciaal ingestudeerd en wilden dit graag ten gehore brengen. We hebben Leen Vellekoop bereid gevonden om zijn terrein beschikbaar te stellen. Deze keer waren de inwoners van Wilsveen benaderd door Ab Spaan, die helaas zelf verhinderd was.

De weersberichten waren niet best en er is getwijfeld. Er is heen en weer geappt en gebeld. Het kwartet zag het zitten om tussen de buien door, onder afdakjes, in regenkleding, en schuurtjes te spelen. Dus gaan! Alles was immers al in werking gezet.

Zo kwam het Ruben met zijn bugel Wilsveen wakker probeerde te krijgen, omdat er totaal geen bezoekers waren. Zonder succes. Leen kreeg een privé optreden voor zijn eigen molen. Eén verdwaalde hardloper was blij verrast en liet zich de muzieknoten aanhoren. Hennie en Jan bleven thuis omdat Jan niet fit was. Een tussenstop werd geregeld bij eerste molen, waar ze immers de vorige keer zo hartelijk ontvangen waren.

In verband met de regen werden we uitgenodigd om even binnen te komen, een bakkie te doen met wat lekkers erbij. Jan zat in ochtendjas samen met Leen, die zijn wekelijkse zaterdagochtend bakkie kwam doen, te genieten. “Daar bij die molen” werd in de molen gespeeld.

Hierna wachtte de prachtige tuin van Ank van Peski ons op met een aantal genodigden. Na een rondleiding door de tuin werd op special verzoek klassieke muziek ten gehore gebracht, een wals zorgde voor de nodige beweging, een lach op de gezichten en weer even de vrijheid voelen. Geweldig.

Hierna gingen we door naar De Merenburger, wat een prachtige locatie, vooral als de zon schijnt, maar ja dat deed die niet. Op weg hier naar toe is het vooral voor het kwartet de vraag: Waar komen we nu weer terecht? Het was stil bij de botenverhuur en op de camping waren de weekendgasten met een druilerig vooruitzicht ook veelal weggebleven. Veel jongeren hadden zich ondereen partytent verschanst, een familie zat in de tent van een middagmaal te genieten. De muziek vrolijkte deze dag toch wat op. Het werd een kort en krachtig optreden met o.a. een medley van the king op pop Michael Jackson.

Hierna gingen we naar de prachtige boerderij van Albert en Janny Nolten. De koffie met koek stond klaar, de stoelen opgesteld en weggedoken in jassen kon het concert beginnen. Speciaal voor deze bewoners hebben de LoveBells “The blue suede shoes” en “These boots are make for walking” gearrangeerd.

Opnieuw genieten.

Hierna tijd voor een hapje en misschien spontaan optreden in de Bles. Bij de voorbereidingen zaten we aan een vol buitenterras te denken. Geen kip op het terras, na een lunch hebben we Anneke van den Bosch met haar genodigden naar de Bles gehaald, zodat we lekker warm konden blijven zitten.  Een geheel verregende wandelclub van 13 personen kwamen zich opdrogen en opwarmen aan de koffie en kregen de muziek cadeau.

Hierna wachtte de Westeinderpolder, waar de schuur van Bert Wolterbeek ons uit regen en wind hield. Hier werd opnieuw de pas ingestudeerde Bohemian rapsody gespeeld. En dat is hard werken. Nu ik wat langer kijk en luister merk ik dat ze erg goed op elkaar ingespeeld zijn en samen het geheel compleet maken. Misschien voor de kenner heel logisch, maar voor mij wat minder.

Voorzichtig kwam er hier een wijntje en een biertje om de hoek zetten. Knus met elkaar in de schuur, de bezoekers vers van het land in werkkleding, hondjes mee met de baas, ook weer helemaal gezellig. We hebben de middag afgesloten in de Middenmeer bij Patrick en Ingrid Luk waar de Adviesraad hun jaar afsloten met een barbecue. Het was weer een enorm afwisselende dag met een aardige opbrengst voor zo’n regenachtige dag voor het kwartet. Alle gastadressen hartelijk dank voor de medewerking.

Natuurlijk ook hier weer enige dank aan Fonds 1818 die een kleine bijdrage heeft geleverd. We zijn zuinig er zijn immers nog meer plannen.

Nog ideeën? Laat het mij weten.

Stuur uw idee in naar redactie@dorpsketting.nl Petra