Deel van de Driemanspolder open in juli

Ja, u leest het goed. Na maanden van onderzoeken, grondverzet, betonwerkzaamheden, bomenplanten en asfalteren gaat een deel van het natuur- en recreatiegebied de Nieuwe Driemanspolder in juli 2020 open voor het publiek. In juni 2017 zette aannemer de Dijkencombi de eerste schop in de grond. Drie jaar later komt het project langzaam tot de definitieve realisatie, en wat is er veel werk verzet!

De werkzaamheden gaan nog wel even door, maar mede door de vele enthousiaste mails die we krijgen over de opening hebben we besloten om in juli het gebied rond de plas alvast open te stellen. In deze Corona-tijd willen wij mensen de gelegenheid geven om meer naar buiten te kunnen, ook dichtbij huis. Wij hebben nog wat tijd nodig om de puntjes op de i te zetten, dus houd onze kanalen in de gaten voor meer informatie over de openstelling. We laten dit moment namelijk niet stilletjes voorbij gaan.

We laten het via onze website, nieuwsbrief en Facebookpagina weten wanneer het middengebied open is. I.v.m. de maatregelen tegen het Corona virus kunnen we helaas namelijk niet openen met een groot feest.

Informatie van de site van de N3MP

Het tijdelijke fietspad is weg, de dijk verdwenen en het water van de Jan-Koenensloot stroomt nu tot de inlaat, wat een breed stuk water is het geworden. Op zondagochtend met de wolken erboven een fraai gezicht.

Ria Luiten