Agnes’ wekelijks praatje

Geduld

is een mooie gave

Als je wachten kunt,

Alles zijn tijd gunt

Komt er niets te laat

En is het alsof je de tijd verslaat…….

Geduld zullen we nog wel even moeten hebben helaas. Premier Rutte heeft afgelopen week zijn voorlopig laatste persconferentie gegeven met betrekking tot de maatregelen van het Corona Virus. Vol spanning zat ik te wachten op die ene maatregel……die van de anderhalve meter afstand houden. Maar die kwam niet, of toch wel maar dan niet op de manier waarop ik gehoopt had. Allerlei maatregelen worden versoepeld of data genoemd waarop er weer wat mag maar juist die regel, waar wij zo afhankelijk van zijn blijft voorlopig nog van kracht. Dat betekent dus ook dat we nog steeds niet kunnen beginnen met onze gezellige soosmiddagen en we geduld zullen moeten hebben. Maar eens wordt dat geduld beloond, daar ben ik van overtuigd.

We gaan natuurlijk niet bij de pakken neer zitten en proberen toch te genieten van de dingen die wel weer mogen. Het is hoogzomer, voor sommigen misschien een beetje te warm, maar vooral ’s morgens vroeg of ’s avonds laat is het heerlijk. Probeer het maar eens, ga bijvoorbeeld om 5 uur ’s morgens even buiten staan (misschien toch net wakker om even naar het toilet te gaan) en heeeeeeeeel diep ademhalen. Dan ruik je de zomer…..de dag die ontwaakt en zal ontplooien in al het moois wat het ons te bieden heeft. Doe hetzelfde eens ’s avonds voor het slapen gaan, heeeeeeeel diep ademhalen en dan ruik je de overgang van dag naar nacht, misschien trekt hier en daar de mist een vlaag mist op, binnenkort komt de hooimaand eraan en dat is helemaal genieten. Dus we laten ons niet alles afnemen door het Corona virus, sterker nog we worden ons bewuster van het leven. En als het af en toe niet lukt, dan geven we onszelf een denkbeeldige schop onder onze kont en gaan we gewoon lekker verder!

Lieve leden, we houden met elkaar de moed erin en we houden onszelf gaande, met jullie in gedachten. Ons hart wil zo graag weer beginnen maar ons verstand kan wachten.

Een hartelijke groet namens het bestuur van Ouderen Soos Stompwijk,

Agnes, secretaris