Koffie, koffie, tijd

In coronatijden verloopt het onderhouden van contacten moeizaam. En áls je dan iemand ziet, zijn het veel dezelfde mensen met dezelfde verhalen. Je wekelijkse leuke activiteiten zoals sporten en kaarten of naar de kerk zijn (deels) weggevallen en het is afwachten voordat alles weer een beetje op gang komt. Dan komt de zomervakantie en ligt alles misschien weer stil. Je bent aan jezelf overgeleverd en dat valt lang niet altijd mee.

Om die reden gaat het Dorpspunt dagelijks een uurtje open om in een andere en toch vertrouwde omgeving een babbeltje te maken. Elke dag, vaste tijd, ander gezelschap om koffie mee te drinken of een tijdschrift door te bladeren. Om dit te proberen, laten we de tijden gelijk lopen met de openingstijden van de bibliotheek, dus op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.30 tot 10.30 uur. Woensdag dus niet!

Ouders en grootouders kunnen met hun (klein)kinderen binnen lopen en kennis maken met de bibliotheek. Als er belangstelling voor is kan er ook voorgelezen worden aan klein én groot. Kinderen dat is duidelijk, die gaan voor Puk van de Petteflat, bij volwassenen moet je denken aan korte pittige verhalen die tot spraakstof kunnen leiden. Iemand staat al te trappelen om voor te lezen. Kom lekker lopen dan blijf je in beweging én kom tot mooie gesprekken. 

Uiteraard letten wij goed op de RIVM-regels en dienen de bezoekers die ook te respecteren.

Namens Dorpspunt, Leo Oliehoek