Agnes wekelijkse praatje

De wereld draait doorrrrrr!!! Niet alleen de naam van een televisie programma maar mijn inziens momenteel ook de situatie waar we in de wereld mee te maken hebben. Het corona virus natuurlijk, ruzie tussen landen, wel of niet de grenzen open, discriminatie, moord, demonstraties over de hele wereld en standbeelden worden overal kapot gemaakt of beklad. Moet dat nu zo? Laten we toch met zijn allen proberen een beetje vredig te leven. Natuurlijk, ik weet wel, het kan niet altijd maar de laatste tijd loopt het toch de spuigaten uit. Ja we zijn beperkt in sommige dingen, maar als je eens verder kijkt dan hebben we het zo slecht nog niet. Alles kon altijd maar, nu moet even de rem erop en meteen barst de bom!!

Het wordt zomer, de zon schijnt, er zijn zoveel kleine dingen om van te genieten, als je ze maar wilt zien.

Zondag is het Vaderdag. Ik hoop dat de vaders onder onze leden een leuke dag zullen hebben, ondanks de beperkingen. Het is gelukkig allemaal wel wat soepeler dan toen het Moederdag was. Toen waren de regels nog strenger. Ik ben benieuwd of er nog vaders/opa’s zijn die zelfgemaakte cadeautjes krijgen, zoals een gekleide asbak van hun (klein) kinderen.

Dat was zo spannend vroeger, weken van te voren waren we er op school al mee bezig, volgens mij heeft elke vader ooit wel eens zo’n zelf gekleide asbak gekregen. Tegenwoordig is het eigenlijk meer een commercieel feest, maar ja de tijden veranderen en dat dus ook. In elk geval een hele fijne dag en gewoon van genieten.

En dan gaan we toch heel voorzichtig richting zomervakantie. Er is een aantal landen vrijgegeven waar je naar toe mag en ook vakantie in eigen land wordt volop gepromoot. Zelf heb ik een midweekje geboekt met mijn moeder en twee zussen eind september op de Veluwe. Ik hoop dan toch dat het virus wel zover teruggedrongen is dat we gewoon kunnen gaan. Je kan daar heerlijk wandelen en als dat niet gaat dan pakken we gewoon de auto want daar mag je ook door de bossen mee. Lekker eten en drinken, zelf koken doen we niet aan en tafeltje dekje komt daar niet, dus we gaan gewoon lekker elke avond uit eten. Spelletjes mee ( mijn moeder mag trouwens alleen mee als ze haar Skibbo kaarten thuis laat, wat een … spel is dat. En en passant maakt ze dan ook nog even haar eigen regeltjes als ze dreigt te verliezen haha dus u begrijpt wel….boycotten die handel). Dat is vakantie, de voorpret is begonnen.

En tot slot nog iets om over na te denken: “Wacht niet op de juiste persoon om in je leven tegen te komen, maar maak van jezelf de juiste persoon om in iemands leven te komen “

Een hartelijke groet namens het bestuur van de Ouderen Soos Stompwijk,

Agnes, secretaris