Het anderhalve meter koor in actie

Zaterdag 30 mei was een afvaardiging van the voices van Stompwijk vertegenwoordigd in de bloemenbuurt, waar bijna wekelijks de bewoners verrast worden met een optreden om de coronatijden wat draaglijker te maken. Het blijft leuk al wordt onze vrijheid wel wekelijks iets groter. Veelal blijven de mensen toch graag veilig thuis.

Het is een koor uit Stompwijk, dus veel van de leden van de Dynamic voices wonen in Stompwijk en dat maakt het zo ontzettend leuk. De leidende partij werd door Maroeska van Marwijk op zich genomen en met elkaar vormden ze een mooie afvaardiging van het gehele koor. Wie waren er nog meer van de partij? Marian uit Zoeterwoude, Ingrid de Haan vanuit de Waterviolier, Ellen van Santen van langs de Vliet, Wendy Koot van de Hoge Brug, Wil van Es vanaf de Dr. van Noortstraat schuin t.o. de kerk en Loes de Haas vanuit de Bovenmeer. Dit alles natuurlijk muzikaal ondersteund door Alfons Belt, die wekelijk garant staat voor het geluid en hij wordt weer gesponsord door Fonds 1818. Zo zijn we samen sterk. Een gevarieerd programma, van de Costa del sol tot Hit the road Jack.

Het leuke was dat er lekker veel publiek in de bloemenbuurt was, dat zich keurig op afstand met elkaar bleef luisteren. Het klonk werkelijk waar fantastisch, meer stemmig en vrolijk, dat is wat we nodig hebben in coronatijden.

De ideeën beginnen wat op te raken,  het maakt niet uit wat je doet, misschien kan je erg goed turnen en wil je samen met de teamgenoten een presentatie geven op het gras, misschien speel je een instrument en wil je wat van je laten horen of wil je een lesje ouderengym geven of een middagje jeu de boulen? Alle ideeën zijn welkom, laat het dan even weten of meld je direct aan bij redactie@dorpsketting.nl

Petra