Agnes’ wekelijks praatje

“Iemands mooiste bezit is niet een hoofd vol kennis,

Maar een hart vol liefde, een luisterend oor en de

bereidwilligheid om te helpen……”

Deze spreuk kwam afgelopen week op mijn pad en ik vond hem te mooi om er niets mee te doen. Zeker in deze tijd, waarin alles nog onzeker is en niemand weet waar het Corona virus naar toe gaat, het liefst weg natuurlijk, maar voor hetzelfde geld blijft het nog heel lang rondzweven.

Afgelopen week heb ik nog een paar van onze leden gesproken, gewoon zomaar even een praatje hoe het gaat en dan merk je dat men nog steeds blij is als men iemand spreekt en dat er aan hen gedacht wordt. Het is net dat kleine beetje extra wat een dag weer goed kan maken. Positief blijven, het wordt zo makkelijk gezegd maar op sommige momenten is dat zo moeilijk.

Andersom ook het geval hoor, ook ik ben blij als er iemand belt of iets voor mij wil doen.

Een hele stap voor mij was de afspraak met een vriendin voor een kopje koffie/thee. Oh, wat vond ik het eng, maar oh, wat wilde ik het graag. Het heeft me zo verschrikkelijk goed gedaan, een bezoekje wat stelt dat nou eigenlijk voor denk je dan, maar voor mij was het iets heel groots en heel bijzonder. Het heeft mij ook weer over een stukje angst heen geholpen.

Even terugkomend op de spreuk waar ik mee begonnen ben, ondanks alles denk ik dat we heel ‘rijk’ zijn geworden en dan bedoel ik niet in geld maar in het helpen van elkaar, het denken aan elkaar, niet meer alleen maar ikke, ikke, ikke en de rest kan ………

Dat is dan toch weer de mooie andere kant van een heel vervelend iets. Ik hoop dan ook dat we dit vast kunnen houden, we zijn niet alleen op de wereld, het draait niet alleen maar om zoveel mogelijk spullen, dure vakanties of mooie kleren. Nee, er zijn veel belangrijkere zaken, dat hebben we nu wel ondervonden.

Zoals vorige week geschreven gaan we in de maand juni voor het eerst weer vergaderen en natuurlijk zal het belangrijkste punt zijn of en hoe we straks eventueel kunnen opstarten. Wanneer dat is dat is nog koffiedik kijken maar als het mag willen we natuurlijk ook graag goed voorbereid zijn zodat we zo snel mogelijk kunnen starten. We hebben al een aantal ideeën van onze leden gekregen maar er kunnen er altijd nog meer bij. Dus heeft u een idee, schroom niet en geef ze aan ons door. Dat mag aan ondergetekende ( 06-43412445) of aan onze voorzitter Trees (tvvstompwijk@live.nl). Hoe meer hoe beter.

Een lieve groet namens het bestuur van de Ouderen Soos Stompwijk,

Agnes

Secretaris