Opgedoken uit 2e Wereldoorlog

De een gaat fietsen, wandelen of picknicken. Wij gingen roeien met een heerlijk gevulde picknickmand vanaf het Geertje…en dan kun je zomaar duikers tegenkomen met magneet en sonarmateriaal nabij de plek waar in 2e WO brits vliegtuig is neergestort.

Het verhaal volgens de duikers is dat ze het vliegtuig weggesleept hebben naar het water en zo via een platbodem of zo geprobeerd hebben af te voeren. Bij het takelen schijnt ie omgevallen te zijn in het water… 75 jaar later worden er dus nog onderdelen gevonden …. waaronder een kogel.

Het bijzondere is dat deze kogel nooit afgeschoten is geweest. De kogel zit namelijk nog in de huls, waaruit ie afgevuurd wordt…. Een echte verklaring is er niet.

Het gevonden materiaal zal na preparatie vermoedelijk naar het museum in de Dorpsstraat Zoetermeer verhuizen. 

Leo Oliehoek