Heropening De Bles, hoera, we mogen weer!

Het zit er eindelijk aan te komen. Vanaf maandag 1 juni mogen we vanaf 12 uur weer open. Wij kijken er naar uit en gaan er binnen alle regelgeving het beste van maken. Omdat ook wij een relatief klein terras hebben, gaan we de parkeerplaats van De Bles (tegenover De Bles) omtoveren tot een volwaardig gezellig terras. Zo creëren we veel meer zitplaatsen waardoor we meer mensen kunnen/mogen ontvangen. Daarnaast openen we uiteraard ook de Brasserie weer voor, voorlopig, maximaal 30 gasten. Je dient vooraf te reserveren, maar dat kan ook bij aankomst, mits er nog ruimte is.

Open vanaf 1 juni 12:00 uur

Vanaf 1 juni 12:00 uur ben je van harte welkom voor een lunch, borrel of diner. Vol is vol, want we moeten de afstandsregels uiteraard respecteren.

Regelgeving

De regelgeving blijft aan verandering onderhevig en is op een aantal punten wat onduidelijk. Maar we weten inmiddels wel al veel. Zo mag je straks sowieso met twee mensen aan dezelfde tafel binnen 1,5 meter of met meer mensen wanneer alle aanwezigen in hetzelfde huishouden wonen. Dat is op het terras hetzelfde als in de Brasserie. Het enige verschil is het maximaal aantal toegestane gasten. Dat is op het terras onbeperkt zolang de 1,5 meter regel gehandhaafd blijft en binnen tot maximaal 30 personen. Wij vragen je om bij je komst de regelgeving te respecteren.

Openingstijden

Met uitzondering van maandag 1 juni (2e pinksterdag) zullen we op maandagen gesloten zijn. Op dinsdag t/m vrijdag zijn we vanaf 12 uur geopend (terras op donderdag om 14 uur i.v.m. de visboer). Op zaterdag en zondag openen we al om 10:00 uur.

Afhaal

Onze afhaal-/snackservice zetten we voorlopig op dezelfde manier door. Dat betekent dat je vanaf 16:00 uur kunt bestellen (met uitzondering van maandag) en op zaterdag en zondag vanaf 11:30 uur. We bereiden de gerechten zoals je gewend bent en zorgen dat ze op het afgesproken moment klaar staan.

Reserveren

Vanaf aanstaande woensdag kun je weer reserveren bij De Bles voor een plekje in de Brasserie of op het terras. Dat kan via onze website, via email of telefonisch. Wij hopen je snel te mogen ontvangen en verzorgen in of bij De Bles en hopen van harte dat de dorpsgenoten die niet op bezoek komen, wel blijven afhalen.

Tot slot

Wij hebben deze week onze handen in eerste instantie vol aan het verzorgen van alle dagelijkse bestellingen, maar ook aan het voorbereiden van de heropening. Via deze weg wil ik graag de buren van ons nieuwe tijdelijke terras bedanken voor hun flexibliteit. Zowel Fried en Lia de Jong als Tjerry van der Zijden waren direct begripvol en hebben ingestemd met onze plannen. Daar zijn we uiteraard ongelofelijk blij mee. Het verzoek aan de mensen die gebruik maken van onze parkeerplekken om dat vanaf deze week niet meer te doen zodat we kunnen gaan opbouwen.

Jeroen de Gier