Agnes’ wekelijks praatje

Alle telefoontjes voor de bijdragen aan ons boekje zijn gedaan, de gesprekken zijn vertaald naar een verhaal en Aad is/gaat nog op pad om foto’s te verzamelen van leden die het leuk vinden om een foto bij hun verhaal te plaatsen. Een kaft hebben we in principe ook al en nu is het nog even brainstormen hoe wel het boekje vorm gaan geven. Dat is de laatste stap en wij denken dat we een heel mooi en bijzonder boekje met elkaar hebben gemaakt, wat ook later door kinderen en kleinkinderen nog vaak ter hand zal worden genomen. Nogmaals, vorige week ook al gezegd, heel erg bedankt voor jullie medewerking en de mooie, vrolijke, maar helaas ook trieste verhalen die jullie met ons hebben gedeeld. Als we zover zijn dat het boekje klaar is dan laten we weten hoe we het met de uitreiking gaan doen.

En dan kruipen we toch zo langzamerhand naar de maand juni toe en beginnen we aan de 6e maand van dit hele rare jaar. De regels zijn weer wat versoepeld, heel Stompwijk loopt weer met keurig gekapte haren rond, iedereen heeft weer lekkere korte teennagels een eeltvrije voetenen zelf ben ik sinds 2 maanden weer bij mijn pijntherapeut geweest. Wat hebben we gelachen, had ze net mijn rug gedaan en was mijn nek aan de beurt, handen ontsmetten. Ehh…. okay dat deed ze keurig maar we zeiden tegelijk allebei hetzelfde, het is 1 lichaam en 5 cm hoger dan je rug zit je nek, maar toch ontsmetten. Elke keer als ze naar een ander deel van mijn lichaam ging moest ze haar handen wassen. Voorheen lag ik op een heerlijk zacht badstoffen hoes en nu lag ik op een stug stuk papier, als ze mijn rug behandelde kreeg ik bijna geen adem. Oh joh hup we maken wel een gat in dat papier dan kan je hoofd weer op de steun en krijg je gewoon lucht. Toen we klaar waren, weer handen wassen en toen het papier vervangen voor de volgende patiënt. Oeps verkeerde volgorde….. dus weer naar de kraan. Ik heb in mijzelf geteld, maar tijdens mijn behandeling van een uur heeft ze 17 keer haar handen gewassen!  Maar goed, het zal wel wennen en ik ben blij dat ik weer even onder handen ben genomen.

Nog steeds kunnen we jullie helaas geen uitsluitsel geven wanneer we weer kunnen starten met de dinsdagmiddag Soos. We gaan in juni vergaderen, voor het eerst weer sinds 4 maart en dan komt het natuurlijk ter sprake. Tijdens mijn gesprekjes voor het boekje de afgelopen weken zijn er diverse tips voorbij gekomen, jullie denken heel hard mee. Ik heb ze allemaal opgeschreven en we gaan kijken of we er iets mee kunnen. Hebben jullie nog meer ideeën mail of bel gerust (06-43412445) want hoe meer ideeën hoe meer we er misschien kunnen gebruiken. Ook geldt nog steeds, wilt u een praatje maken, even uw hart luchten, het maakt niet uit waar het over gaat, Agnes staat nog steeds paraat.

Tot slot lieve leden, om er met elkaar de moed in te houden,

Doe iets geks,

Denk iets moois,

Zeg iets liefs,

Dan heeft elke dag iets positiefs!

Een lieve groet namens het gehele bestuur van de Ouderen Soos,

Trees, Aad, Jan, Agnes, Sjaan en Marijke