Stompwijk is weer een stuk fleuriger geworden

De hangende bloembakken waren dringend aan vervanging toe. Dit vereist enige planning en ik moet zeggen ik was hier écht laat mee. Pas eind april onze drie fondsen (Fonds 1818, Vlietwensen en het Van Ravesteynfonds) aangeschreven om ons hierin financieel te ondersteunen. Gelukkig werden de aanvragen snel gehonoreerd en konden we tot de aanschaf van nieuwe vulling en drie nieuwe bloembakken op de Meerlaan overgaan. Dit was al lange tijd een stille wens van mij. Vrijdagavond zijn de bakken door ons enthousiaste team gevuld, 5 echtparen hebben zich hiermee bezig gehouden zodat de coronaregels gehanteerd konden worden. Precies na de zogenaamde ijsheiligen die qua vorst nog weleens vorst in het eten kunnen gooien. Het zijn er dan ook 4, waaronder Servatius uit Maastricht en Bonifatius van Tarsus. De beplanting is dus veilig. De bakken zijn in het dorp geadopteerd en verzekerd van enige zorg in de zomer. De drie dubbele hangbakken zijn zaterdagochtend door de leverancier Fioribizz met zorg opgehangen. De eerste bak op de Meerlaan is inmiddels ook onder toezicht gesteld. Nu de andere twee nog, wie wil deze fleurige taak op zich nemen. Jij Jos, met je groene vingers? Als iemand dit graag wil doen heb ik een gebruiksaanwijzing beschikbaar, het komt erop neer dat ze ongeveer 6 keer per seizoen water nodig hebben. Mits het niet te warm is en ze regenwater opvangen.

Ik hoop dat deze bakken ook andere mensen weer uitnodigen om de door ons vorig jaar beschikbaar gestelde paaltjes en bakken weer willen plaatsen. Het is al flink fleuriger geworden, maar het kan beter. Zo hebben we er allemaal plezier van.

Verder nog dank aan loonbedrijf Van Leeuwen voor het beschikbaar stellen van de wagen waarop de plantjes vervoerd konden worden en vanaf er gewerkt kon worden. Dank aan Wilma die een lekkere rabarber-(uit eigen tuin) taart heeft gebakken, een vuurtje erbij en we konden buiten coronaproef nagenieten, want het leek wel ’s avonds of die heiligen toch nog van zich lieten horen.

Petra