Stompwijk Corona Podcast

Tijdens de crisis hebben wij onze plotseling extra vrije tijd onder andere in de Stompwijk Corona Podcast gestoken om in een eigentijdse vorm informatie te brengen naar onze dorpsgenoten. Met het verstrijken van de tijd, de toename van de Corona-moeheid en de afname van het tempo waarin nieuwe ontwikkelingen elkaar opvolgen wordt het tijd om de podcast verder af te bouwen. Zeker ook omdat het heropenen van De Bles weer meer tijd gaat vragen. De Stompwijk Corona Podcast is een samenwerking tussen De Bles en De Dorpsketting.

Er zijn ruim 30 podcasts opgenomen en gepubliceerd die bij elkaar tegen de 6000 keer beluisterd zijn. Een gevarieerd aanbod aan gasten hebben hun verhaal kunnen delen middels de podcast. Interessante verhalen en ontwikkelingen zijn besproken vanuit het verenigingsleven, de lokale politiek, de ondernemers, het onderwijs en de sport. Hoogtepunten waren de gespreken vanuit de frontlinie: wekelijkse update uit het LUMC met Jeroen Janson (bedankt voor je tijd en heldere uitleg, Jeroen), twee gespreken over het Erasmus Medisch Centrum en een verslag uit het Haga ziekenhuis. Bedankt voor het luisteren. We stoppen niet volledig, maar er moet wel weer een goede aanleiding zijn om de microfoons weer aan te zetten. De podcasts zijn en blijven voorlopig te beluisteren via Spotify of via stompwijk.nl

Mogelijk dat het fenomeen Podcasting voor Stompwijk ook terugkeert na de Coronacrisis. Gewoon een Podcast met interessante verhalen en gasten in, uit en voor Stompwijk. Dan gecoördineerd vanuit de Dorpsketting.