Agnes’ wekelijkse praatje

Een bekend gezegde luidt: De tijd vliegt……

Aan de ene kant is het ook zo, ondanks het Corona virus en alles wat dat teweeg brengt is het intussen alweer half mei. Maar het is niet zo dat de mens stilstaat in deze tijd, integendeel….draai het gezegde maar eens om….

De tijd vliegt… maar men vergist zich….de tijd blijft maar het zijn wij die vliegen. Daar kan ik mij goed in vinden, ondanks het virus moet alles doorgaan, plannen moeten gemaakt worden, oplossingen moeten gevonden worden, kinderen gaan weer naar school dus snel nog even iets leuks met ze gaan doen en nu de regels weer wat soepeler worden moeten we ook weer met z’n allen de trein pakken en naar het strand, park of de stad gaan. De tijd verandert er niet door, 24 uur blijft 24 uur, maar het zit hem in wat wij in die 24 uur doen.

Zoals jullie inmiddels wel weten zijn we verhalen aan het verzamelen hoe jullie het leven met Corona ervaren. We hebben inmiddels heel wat mensen gesproken, aankomende week zijn de laatste aan de beurt en wat een mooie, ontroerende verhalen krijgen we te horen. We lachen en we huilen aan de telefoon en nu komen we erachter hoe groot de impact het virus op het leven van sommige is. Ik wil jullie heel erg bedanken dat jullie je gevoel met ons willen delen. Het is toch iets heel persoonlijks en dat jullie ons daar deelgenoot van willen maken zegt wel wat we voor elkaar betekenen. Ik heb regelmatig met kippenvel en een brok in mijn keel een verhaal aangehoord, we zijn echt dankbaar dat we met jullie vertrouwen een mooi boekje kunnen maken. We kunnen helaas niet langs komen maar wel dat luisterend oor bieden en dat steuntje in de rug geven om het toch vol te houden. Een aantal van onze leden wil graag anoniem hun verhaal vertellen en natuurlijk respecteren we dat. Wat we erg leuk zouden vinden is dat we bij de leden die wel met naam hun bijdrage inleveren een foto mogen plaatsen. Vindt u dat ook leuk en heeft u een mooie foto van uzelf? Mail die dan naar

tvvstompwijk@live.nl

Als dat niet lukt dan neemt Aad even contact met u op voor het maken van een afspraak en komt hij langs om een foto te maken. Zo krijgen we een heel mooi naslagwerk, voor uzelf maar ook voor eventuele kinderen of kleinkinderen.

Voor de soos zelf verandert er nog steeds niet zoveel. Achter de schermen zijn we wel hard bezig om te bedenken hoe we de soosmiddag kunnen opstarten als het weer mag, maar dat valt nog niet mee. We komen er wel uit hoor, als de regering en het RIVM ook een beetje meewerken en als het virus natuurlijk ophoepelt. In de tussentijd maken we er maar er het beste van. Genieten van de kleine dingen en bewust zijn van het leven. Het is makkelijker gezegd dan gedaan maar positiviteit zorgt ervoor dat we die kleine dingen van het leven ook echt zien. Probeer het maar eens:

Begin de dag met een dansje,

Begin de dag met een lach,

Want wie lacht in de morgen,

Die lacht de hele dag.

Een hele lieve groet namens het bestuur van de Ouderen Soos Stompwijk,

Agnes, secretaris