Bijbelpraatje

Hoera, Hoera. Hoera………… Ja Hoera…………! Waarom Hoera……..? Dat hoef ik natuurlijk niet aan jullie te vragen, want het  antwoord weten jullie vast wel! Ja, daarom zeg ik het toch maar! Hoera, jullie mogen na de meivakantie weer lekker  naar school terug! Geweldig toch!
Alles moet natuurlijk nog goed geregeld worden, maar dat geeft niet! Het fijnste is dat jullie weer heerlijk naar school kunnen, samen met de  juffen en meesters! Hoera! De draad weer oppakken en zo goed als het kan, weer lezen, rekenen, schrijven, maar ook doorgaan met het vertellen of voorlezen van de verhalen uit de Bijbel! Daar wordt je toch blij en dankbaar van, dat het allemaal weer kan?!

Eigenlijk zou ik vandaag willen praten over die twee leerlingen van Jezus, die naar het stadje Emmaus gingen. Ze spraken heel druk met elkaar. Ze waren verdrietig omdat Jezus uit het graf was opgestaan en helemaal verdwenen was! Ze hadden Hem ook niet meer gezien. Toch kwam er opeens iemand bij hun die mee begon te praten. Die leerlingen van Jezus hadden niet eens in de gaten, dat het Jezus zelf was! Deze vrienden van Jezus  hadden Hem, toen het avond werd, uit genodigd om samen te eten. Pas bij het breken van het brood, herkenden ze Jezus! Maar toen verdween Jezus ook meteen! Toch waren ze heel blij, dankten God  en vertelden aan iedereen, dat ze Jezus hadden gezien! Vraag aan Papa, mama, oma, opa, om dit verhaal voor te lezen, of te vertellen, want eigenlijk wil ik met jullie praten over DANKBAARHEID.

Ja, net zoals die leerlingen van Jezus die zo blij en dankbaar waren, mogen wij nu ook zijn! Kijk maar hoe ik dit praatje met jullie ben begonnen!  Dat was met Hoera! Nou, dat je weer naar school mag, is toch iets om heel dankbaar en blij voor te zijn?! Alles van dat virus is nog niet voorbij, maar beetje bij beetje blij en dankbaar zijn, is ook heel fijn! Ook al ben je verdrietig omdat er misschien mensen waarvan je houdt er niet meer zijn. Daar kan je
nu eenmaal niets meer aan doen! Daarom is het goed van alle kleine leuke dingen te genieten en daar erkentelijk voor te zijn! De doktoren, verplegers, de vuilnismannen, de  mensen die proberen een medicijn tegen dit virus te vinden, maar ook mama, papa die zo goed voor jullie zorgen, broers, opa en oma, alle mensen die elkaar helpen, noem maar op! Ook de vogels, de bloemen, het mooie weer, Koningsdag (Woningsdag) die alweer voorbij is, maar ook dat God altijd bij ons is. We hoeven niet bang te zijn! Laten wij allemaal blij en dankbaar zijn, al gaat het een beetje moeilijk! Laten wij ook blijven bidden en praten met God, net zo als het mooie gedicht van E. Dobbelaere, ingezonden door Agnes van Boheemen (Dorpsketting 13-4-2020) Daar leren wij veel van!

Knutselen: Maak een fotolijstje van karton. Versier het zoals je het mooi vindt. Hier ze je alvast twee voorbeelden.
Maak een dankgebedje op papier. Plak die achter jouw fotolijstje. Hang die op in jouw kamer of waar je dat leuk vindt en … klaar!
Zo kan je jouw zelf gemaakt dankgebedje nooit vergeten!
Was het hartje van de  vorige keer, maar ook het geheimpje nog gelukt? Ja Toch! SUPER!

Nou,  dat was het weer. Daag, Gods zegen, succes en…. tot de volgende keer!
Denken jullie nog aan iets leuks voor Moederdag op 10 mei aanstaande?

Veel liefs van, Olivia, (voorleesjuf)