Hulp en advies tijdens Corona-crisis

Alles gaat anders in deze bijzondere tijd. Doordat we vooral binnen moeten blijven, gaan veel activiteiten niet door. Ook de organisaties die hulp kunnen bieden, werken nu anders. Heeft u vragen over de coronacrisis? Komt u door de coronacrisis in de problemen in uw dagelijks leven? Of wilt u juist anderen helpen? U leest hier bij welke organisaties u dan terecht kunt.

Sociaal Servicepunt:
loket voor advies en hulp tijdens coronacrisis
Heeft u vragen, zorgen of problemen, dan kunt u terecht bij het Sociaal Servicepunt. Het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven, geldt voor iedereen. Hierdoor kunnen problemen ontstaan. Bijvoorbeeld als u niet naar buiten kan.

Voor kleine vragen én grote zorgen
Want wie doet dan de boodschappen voor u? En hoe gaat u als gezin om met de nieuwe situatie, nu iedereen in huis dicht op elkaar zit? Misschien voelt u zich erg alleen, of maakt u zich juist zorgen over iemand in uw omgeving. Aarzel dan niet om contact op te nemen! De medewerkers van het Sociaal Servicepunt denken met u mee over oplossingen voor kleine vragen én grote zorgen.

Het Sociaal Servicepunt is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar, van 9:00 tot 17:00 uur. Bel naar telefoonnummer 070 205 70 00 of stuur een e-mail naar info@sociaalservicepunt.nl.

Vrijwilligerspunt
Veel inwoners van Leidschendam-Voorburg willen juist nu anderen helpen. Mensen melden zich massaal om bijvoorbeeld boodschappen te doen, of de hond uit te laten. Wilt u ook iets voor een ander doen? Kijk dan eerst eens goed in uw directe omgeving en vraag aan uw kwetsbare buurman/vrouw of ze hulp nodig hebben. Dat is het meest direct en gaat het snelst.

Hulp aanbieden via Vrijwilligerspunt
Is er geen hulp in uw directe omgeving nodig, of wilt u meer doen? Ga dan naar www.vrijwilligerspunt.nl. U kunt zich hier aanmelden, waarna er contact met u wordt opgenomen en uw gegevens naar Woej gaan. Als er een passende hulpvraag binnenkomt, wordt u direct door Woej benaderd.

Overige initiatieven coronahulp
Op www.vrijwilligerspunt.nl vindt u ook een overzicht van lokale en landelijke initiatieven waar uw hulp welkom is. Bijvoorbeeld ready2help, het burgernetwerk van het Rode Kruis.

Helpen als organisatie of een burgerinitiatief?
Ook als organisatie en/of burgerinitiatief kunt u terecht bij het Vrijwilligerspunt. Op onze site vindt u onder andere informatie over financiële steun die aan corona-projecten gegeven worden, bijvoorbeeld door Vlietwensen en Fonds 1818.

Contact
Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 070 337 03 77 of info@vrijwilligerspunt.nl. We zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 08:30 uur tot 17:00 uur.

Vlietwensen geeft financiële steun aan corona-initiatieven
Heeft u als inwoner, bewonersinitiatief of ondernemer een mooi initiatief voor inwoners van Leidschendam-Voorburg die door het coronavirus in de knel komen? En heeft u een financiële bijdrage nodig voor bijvoorbeeld het drukken van flyers of aanschaffen van kisten voor het vervoeren van maaltijden? Vraag deze dan aan via Vlietwensen. Kijk op de website www.vlietwensen.nl of bel 070-2042144 voor meer informatie.