Woordje van de pastoor

Wij gaan de Goede Week in, we gedenken het lijden en sterven van onze Heer Jezus Christus, en volgen Hem tot in de Paastuin. Normaal komen wij samen in de kerk. Helaas, nu kan dat niet! Toch wordt ons veel aangeboden om Hem te kunnen volgen. U kunt de liturgie volgen via de TV, NPO 2 op zondagochtend om 10:00 uur. Het misboekje kunt u downloaden, ophalen in de kerk of vragen of hij wordt thuisbezorgd.

Pars pro toto — In de drie gemeenschappen van Oost heb ik de palmtakken gezegend. Daar waren enkele mensen bij aanwezig: pars pro toto! Een deel
voor het grote geheel. Zij vertegenwoordigden u allen! In de zegen heb ik u
mogen zegenen, zij die de palmtakken mogen ontvangen: de zieken, de eenzamen en al de andere mensen, de bezorgers en bezorgsters, ja de vele vrijwilligers. U allen!

Huisliturgie — In aansluiting op de officiële liturgie bied ik u ook een eigen huisliturgie aan voor de palmzondag en het Paastriduüm. Niet als vervanging, maar als aanvulling om samen met uw kinderen of alleen, bijvoorbeeld voor de maaltijd, te vieren. Ik geef u ook een meditatie mee aan de hand van een bekend schilderij. Ik doe dat voor u, maar ook eigenlijk een beetje voor mezelf om met de teksten en de bijzondere dagen in de Goede Week nauw verbonden te zijn, ze te beleven en te doordenken. Viert u mee? Laat maar horen wat u ervan vindt.

Mooie initiatieven — In tijden van grote zorgen en beperkingen kan ik toch van veel dingen blij worden. Ik word blij van zovele mensen die letterlijk opstaan en het goede willen doen. Mensen staan op om ouderen en eenzamen te voorzien van een palmtak en een paaswens. Zij zorgen ervoor dat mensen niet vergeten worden. Dat doet zeer warm aan. Mensen staan op om voor anderen boodschappen te doen. Mooi om te zien hoe mensen samen kerk willen zijn. Vrijwilligers zorgen ervoor dat op gezette
tijden onze kerken open zijn en mensen kunnen bidden en hun bijdrage kunnen leveren aan de voedselbank. Maar weet bij dit alles: altijd met de hygiënische voorzorgsmaatregelen en de 1,5 meter afstand.

Wens en zegen — Ik hoop en bid met u dat wij samen en ieder voor zich deze bijzondere Goede Week intens mogen beleven. In de vastentijd hadden wij een thema bedacht: van woestijn tot Paastuin. Ik wist toen nog niet dat de woestijn zulk een werkelijkheid ging worden. Ik hoop en bid om de paastuin, dat wij die opnieuw mogen ervaren en een zegen mag zijn voor de wereld!

Een hartelijke groet — Pastoor Walter Broeders