Werken aan verbindingsweg Stompwijk starten

De werken aan de zogenoemde ‘verbindingsweg’ rond de kern van Stompwijk, de Veenpoldersweg, gaan starten. Er is door de gemeente een omgevingsvergunning voor afgegeven.

KWS Infra heeft toestemming om in de Nieuwe Vaart een drijvende werkplaats te leggen ten behoeve van de aanleg van de Gemaalbrug die het deel van de Dr. van Noortstraat komende vanaf de N206 moet verbinden met het deel van de Westeinderweg dat Veenpoldersweg wordt. De drijvende werkplaats mag er liggen tussen 22 april en 1 november.

Inmiddels is wel gebleken dat de Veenpoldersweg over een afstand van 250 meter nabij de Westeinderweg ondersteund moet worden door een aparte draagconstructie of heipalen. De ondergrond is hier te zacht om de weg te dragen. De weg moet medio 2021 open gaan voor het verkeer.

De Stompwijkseweg gaat in juni weer dicht voor de laatste herstelmaatregelen. Het Hoogheemraadschap Rijnland heeft aangegeven met de gemeente samen te willen werken bij het opknappen van de Dr. van Noortstraat.