Voedselbank Leidschendam-Voorburg kan voorlopig nog door

De Voedselbank Leidschendam-Voorburg kan voorlopig open blijven. Goed nieuws voor alle inwoners die hier gebruik van moeten maken.

Het Regionaal Distributie Centrum van Voedselbank Haaglanden is tijdelijk gesloten door het coronavirus. De Voedselbank Leidschendam-Voorburg krijgt daardoor geen verse producten vanuit het distributiecentrum. De gevolgen voor de Voedselbank Leidschendam-Voorburg zijn voorlopig beperkt.

Voldoende voorraad
Gelukkig heeft de Voedselbank Leidschendam-Voorburg nog voor enige tijd voldoende houdbare producten op voorraad om voedselpakketten samen te kunnen stellen. Dit komt door de vele succesvolle inzamelingsacties die zij door het jaar heen uitvoeren.

Verse producten
De Voedselbank krijgt momenteel weinig verse producten aangeleverd. Daarom worden nu tijdelijk verse groenten en fruit ingekocht om de pakketten aan te vullen. Dat gebeurt bij lokale ondernemers. Normaal gesproken kan de voedselbank de pakketten helemaal vullen met voedsel dat gratis ter beschikking wordt gesteld. Maar nu breekt nood wet.
De gemeente vindt het erg belangrijk dat in deze moeilijke tijden ook mensen met een laag inkomen gezond kunnen blijven eten. Daarom krijgt de Voedselbank financiële ondersteuning van de gemeente om de pakketten aan te vullen.

Landelijke steun
Het kabinet geeft ook eenmalig 4 miljoen euro aan Voedselbanken Nederland. Het gaat om een vangnet waar lokale voedselbanken die door het coronavirus in de knel komen, in het uiterste geval een beroep op kunnen doen. Voedselbanken moeten wel eerst lokaal proberen een oplossing te vinden. Dat is in Leidschendam-Voorburg voorlopig dus gelukt.

Complimenten
Alle vrijwilligers bij de Voedselbank in Leidschendam-Voorburg verdienen grote complimenten dat zij hun uiterste best doen om de Voedselbank ‘in de lucht te houden’. Zo kunnen zij arme gezinnen in de gemeente blijven helpen.

Zelf bijdragen?
Wilt u ook bijdragen aan de Voedselbank? Kijk op voedselbanklv.nl of neem contact op met info@voedselbanklv.nl als u voedsel wilt schenken. Uw gift is van harte welkom op NL03 ABNA 0613 583 221 t.n.v. Voedselbank LV.
Wilt u zich op een andere manier nuttig maken tijdens de coronacrisis? Kijk op www.vrijwilligerspunt.nl voor lokale en regionale initiatieven waar u zich bij kunt aansluiten.