Stichting Oud Stompwijk

Deze week wordt als alles goed verloopt Stompwiic nummer 15 bij jullie afgeleverd. In deze tijd loopt alles anders dan normaal, dus we houden even een slag om de arm. Het is een speciale uitgave van Stompwiic
omdat het dit jaar 75 jaar geleden is dat Nederland bevrijd werd. Overal waren er al evenementen georganiseerd om dit jubileum extra te herdenken.
Ook Stichting Oud Stompwijk had mooie plannen om een tentoonstelling in te richten in de Bles en jullie de Stompwijkse achtergronden te vertellen over de tijd in de oorlog en de uitzinnige vreugde en de wederopbouw daarna.
Helaas kan dit alles geen doorgang meer vinden in verband met het Corona virus. Maar het boekje komt dus wel uit. Johan van Gestel heeft het merendeel van de verhalen geschreven. Gerard Suijten en de andere bestuursleden hebben de contacten gelegd en met elkaar is er een uniek boekje gemaakt. Gerard zit helaas in quarantaine in Wijdezorg Emmaus in Zoeterwoude, maar is achter de schermen bezig met foto’s. Wellicht kunnen we aan alle Stompwijkers die in de verschillende verzorgingshuizen binnen moeten blijven ouderwets een kaartje sturen. Dat houdt hen een beetje op de been. Het adres van Emmaus is:
Bennebroekweg 2, 2381 BS  Zoeterwoude. Mochten jullie binnen tijd over hebben en niet weten wat te doen, duik dan eens in de fotoboeken. Op facebook zie ik veel uitdagingen voorbij komen. Een zogenaamde challenge is  foto’s plaatsen van toen je jong was en het zou leuk zijn als wij die foto’s ook toegestuurd krijgen ( redactie@oudstompwijk.nl ) en mogen plaatsen op de beeldbank. Een heel nieuw tijdperk is aangebroken, zelfs de ouderen worden versneld de digitale wereld in geholpen. Zij facetimen met kinderen en kleinkinderen, gelukkig is dat er nu en kunnen zij in ieder geval met elkaar blijven communiceren. Er gaat natuurlijk niets boven een echte knuffel, hopelijk kunnen we dat weer gauw. Blijf gezond en let een beetje op elkaar.

Ria Luiten