Ouderen Soos Stompwijk en corona

Inmiddels zijn we weer een week verder en nog steeds zitten we midden in een gekkenhuis. De regels zijn aangescherpt en verlengd tot 1 juni. Je mag met niet meer dan 3 personen bij elkaar zijn, anderhalve meter afstand houden en handhavers gaan boetes uitdelen die kunnen oplopen tot € 4000,—. De sfeer wordt grimmiger, zelfs de politici krijgen irritaties onderling en de virologen spreken elkaar volop tegen. Het aantal doden en besmettingen loopt per dag nog op. Kortom het is een chaos in de hele wereld en het is wel duidelijk dat niemand hier op voorbereid is.

Het betekent voor ons helaas dat de dinsdagmiddagsoos voorlopig nog niet open gaat, in elk geval niet voor 1 juni of het Dorpspunt moet anders beslissen. Na 1 juni is het dan nog maar de vraag of de maatregelen weer verlengd gaat worden of dat we dan heel voorzichtig weer wat mogen gaan doen. Ik vrees het eerste. Het is en blijft nog steeds vreemd, die lege dinsdagmiddagen zonder jullie vrolijke, blije aanwezigheid. Want, zoals vorige week al gezegd, niet alleen voor jullie maar ook voor ons als bestuur zijn het fijne middagen.

Het liefst zouden we jullie een bezoekje brengen, maar dat gaat natuurlijk niet. Wat echter wel gaat is telefonisch contact en Agnes heeft zich beschikbaar gesteld met haar telefoon. Hebben jullie, om welke reden dan ook behoefte of zin aan een praatje pak de telefoon en bel 06-43412445. Het maakt niet uit waar het over gaat, het weer, gezondheid, hobby, vreugde of verdriet, we kunnen overal over praten. Indien de kosten voor u een belemmering zouden vormen dan bel ik u terug, ik kan onbeperkt bellen. Dus laat dat geen spelbreker zijn. Schroom niet, we hebben in deze tijd allemaal wel eens behoefte aan een extra praatje of steuntje in de rug. Bijkomend voordeel is ook dat wij zo toch een beetje op de hoogte blijven van elkaars wel en wee. Als u een smarthphone heeft kunnen we zelfs via videobellen wat oefeningen van Ouderen in beweging doen!!! Ik ben dan wel geen bevoegd docent maar na jarenlange fysiotherapie weet ik precies wat wel en niet kan.
U mag de hele week bellen, ook in het weekend, maar bij voorkeur niet meer na 18.00 uur ’s avonds.

Dan nog even een herinnering: Het kaarten tegen de KBO Zoeterwoude op 2 april in de Klaverhal gaat niet door.

Lieve mensen, laten we proberen elkaar door deze moeilijke tijd heen te helpen. Hou van elkaar en geniet, want de wereld kan er van de ene op de andere dag ineens heel anders uit zien. We hopen jullie weer te zien of te horen.

Namens het gehele bestuur van de Stompwijkse Ouderen Soos,

Agnes, secretaris