Corona, de Dorpsketting en www.stompwijk.nl

De Dorpsketting verbindt al bijna 50 jaar het dorp door informatie met elkaar te delen. In feite waren ze facebook ver vooruit. Immers, je krijgt alle info van alle bewoners in je brievenbus (lees mailbox/telefoon/etc.) gedumpt en pikt er zelf uit wat je wil lezen. We proberen mee te draaien op de golven van social media en vinden het belangrijk dat, niet alleen als je toevallig een facebook-, Instagram- of twitter pagina hebt, je toch geïnformeerd blijft.

Daar is het boekje nog steeds een prachtig hulpmiddel voor. Ruim 400 huishoudens willen na 1 juli het boekje blijven ontvangen. Tegelijkertijd gaan we ons sterk ontwikkelen op het digitale front, met de website www.stompwijk.nl (hoe toepasselijk!). Langzaam maar zeker komt er een omslag. Alles wat op www.stompwijk.nl en facebook komt, zal in gestripte vorm ook in de Dorpsketting terug te vinden zijn.
Zo houden we het ‘hele’ dorp geïnformeerd of je het nu van facebook plukt of in de Dorpsketting leest. De snelheid waarmee alles tegenwoordig door de ether gaat is voor de ouderen onder ons niet meer bij te houden. Maar dat hoeft ook niet! Het tempo van de Dorpsketting past goed bij het tempo van de ouderen!

En dan is er plotseling Corona. De hele wereld staat op zijn kop! Niets is meer wat het lijkt, alles moet en kan plotseling anders. Dagelijks worden richtlijnen via radio en TV de huiskamer in geslingerd. Zo blijven we met elkaar voor de verbinding zorgen ook voor degenen, die geen social media hebben. Want die hebben het nu nog harder nodig!

Jeroen de Gier voegde vorige week een nieuwe dimensie toe: Podcast, een samenvoeging van Ipod en Broadcast. In feite kun je allemaal radio maken. Zo hadden we vroeger interviews en ingezonden stukken op papier en nu kan iedereen die wat te vertellen heeft zelf aan het woord. Hoe bijzonder!

En dan blijkt het luisteren naar radio in tijden van crisis best wel zijn waarde te hebben. De laatste 2 weken is meer dan 5000 keer Stompwijk.nl bekeken. Vanaf 15 maart is Jeroen de Gier met de Podcast begonnen. Gevolg is dat er soms wel meer dan 750x op één dag gekeken wordt

Vandaar dat we bij de Dorpsketting en www.stompwijik.nl hier een nieuwe dimensie aan de nieuwsvoorziening willen helpen toevoegen. Daarnaast publiceren we ook de docu-serie “Boeren tussen Steden” wat dan weer video-filmpjes zijn.
Zo proberen we als Dorpsketting deze moeilijke tijden door te komen en u te blijven informeren op alle mogelijke manieren. De belangrijkste schakel hierin bent u natuurlijk zelf. Klim in de pen, mail, maak gesproken tekst of beeld en hou Stompwijk op deze manier verbonden.

Denk aan elkaar steek een helpende hand uit, maak een leuke tekening, geef een bloemetje, maar hou u vooral aan de richtlijnen van de overheid. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden.

Leo Oliehoek