Badgast in Coronatijd

Na Jelsie haar succesvolle Nederlands Kampioenschap stond haar focus op het Europese Jeugdkampioenschap in Graz (Oostenrijk) in juli. De route hiernaartoe was al in detail uitgestippeld:
In de voorjaarsvakantie had Jelsie met haar maatjes van het Regionale Trainingscentrum van de zwembond een trainingskamp in Eindhoven. Hier kon gebruik worden gemaakt van professionele faciliteiten.
Twee weken later volgde een grote internationale wedstrijd in Antwerpen waar ook toppers als Europees kampioen op de rugslag Kira Toussaint aanwezig waren. Jelsie had daar een finaleplaats bemachtigd op de 400 meter wisselslag.
Vanaf april zouden de kwalificatiewedstrijden volgen voor het Europeeskampioenschap.
Nu zijn zwembaden gesloten. Niemand weet of de komende tijd de zwemtrainingen weer kunnen worden hervat en of de grote kampioenschappen door zullen gaan.

Vorige week wist de zwemtrainer van het Regionale Trainingscentrum nog een zwembad in Rotterdam te vinden waar nog kon worden getraind. Maar daarna was het grootste water waarin haar zwemhanden volledig onder gedompeld werden de vaatwasteil. Jelsie is snel overgeschakeld naar hardlopen en wielrennen om de conditie op peil te houden. Er stond nog een oude racefiets in de schuur waar nu weer dankbaar gebruik van wordt gemaakt.

Gelukkig is het nu goed weer om buiten te sporten. Het is natuurlijk jammer dat ze een zwembad mist voor het noodzakelijke watergevoel voor een goede zwemtechniek. Maar als je de beelden ziet vanuit o.a. Italië dan besef je hoe onbelangrijk topsport is en dan hopen we dat deze ellende snel voorbij is. Rest mij nog om jullie allemaal een goede gezondheid te wensen.

Ilona van Ruijven