Tim Oliehoek te gast bij Midvliet

Op zaterdag 7 maart is Stompwijker Tim Oliehoek te gast in het 6e deel van ‘Bekende Streekgenoten’, dit keer live vanuit restaurant De Bles in Stompwijk!

Wil je de uitzending bijwonen of heb je een leuke anekdote over Tim? Mail dan voor 5 maart naar bekendestreekgenoten@midvliet.nl

Tim Oliehoek (41) verfilmde in 2017 het boek Het geheime dagboek van Hendrik Groen en dat was een groot succes! De serie met o.a. Kees Hulst, André van Duin en Olga Zuiderhoek werd door maar liefst 2 miljoen kijkers bekeken. In 2018 won de serie een Gouden Kalf voor beste televisiedrama terwijl hoofdrolspeler Kees Hulst het Gouden Kalf voor beste acteur in een televisiedrama kreeg.
Op zijn 18e kwam hij in de publiciteit door de amateurfilm Buy or Die. Door deze film werd Oliehoek aangenomen op de Nederlandse film en TelevisieAcademie. Oliehoeks eerste grote bioscoopfilm is de actiekomedie Vet Hard, Daarna ging hij als regisseur aan de slag voor de televisieserie Shouf Shouf.

Verder is de Stompwijker verantwoordelijk voor de films zoals Chez Nous en Wiplala. Op het International Children’s Film Festival India (ICFFI) in Bombay werd de film uitgeroepen tot beste film en Oliehoek kreeg een prijs als beste regisseur. In 2016 regisseerde hij ‘De Zaak Menten’ voor Omroep Max. De serie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van journalist Hans Knoop, die de waarheid achter de nog niet veroordeelde oorlogsmisdadiger Pieter Menten probeerde te achterhalen.

Tot zaterdag 7 maart, van 15.00 tot 17.00 uur in ‘De Bles’ of luister naar ‘Bekende Streekgenoten/Stompwijkers bij Midvliet FM!