Stichting Oud-Stompwijk blijft op zoek …

Misschien heeft u een mooi verhaal over uw familie of van buren of vrienden die in de oorlog of in de periode na de bevrijding indruk op u gemaakt hebben. Wij hebben inmiddels al een heel aardig beeld over wat zich in Stompwijk allemaal afgespeeld heeft in die tijd, maar er moeten nog veel meer verhalen en foto’s zijn. Als we deze verhalen en foto’s willen doorgeven aan de volgende generaties, dan moeten ze nu opgeschreven worden of in de beeldbank opgeslagen worden. In mei willen we extra aandacht geven aan de oorlog en het feit dat het dit jaar 75 jaar geleden is dat Stompwijk bevrijd werd. We willen een kleine tentoonstelling inrichten in de Bles. Dus zoek op een stormachtige dag eens op zolder of in de kast naar die oude foto’s. Wij scannen ze in en zetten de namen erbij van diegenen die erop staan. Eens in de twee weken zijn we met een team bezig om de beeldbank aan te vullen en zo komt er steeds iets bij en het is zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen op www.oudstompwijk.nl . Misschien staan er wel bekenden bij.

Foto: mevr. Waayer-Romijn

De boekjes van Stompwiic zijn nog los te koop, maar wilt u zeker zijn van alle toekomstige edities dan kunt u voor € 12,50 lid worden. U ontvangt de vier boekjes per jaar dan in de bus. Als u wat verder weg woont dan kunnen ze opgestuurd worden. De lidmaatschapskosten zijn dan € 17,50.
In de boekjes staan al veel mooie verhalen en wij hopen uiteraard dat er nog veel zullen volgen. Maar zonder uw medewerking gaat dat natuurlijk niet.

Ook voor de Landlevenfair zijn wij alweer op zoek naar nieuw materiaal, heb je ooit meegedaan aan de pony-race of met de bromfietsrace, het katknuppelen of zat jij met een biertje in het gras? Van klein tot groot langs de sloot, heb je de plankproef niet gehaald en een nat pak opgelopen? Zat jij in de draaimolen of in de botsauto’s? Was jij die stoere bink die sloeg op de kop van jut of schoot jij in de roos? Ringsteken of springen te paard? Lag jij in de kinderwagen en kom je nu zelf met kind of kleinkind naar de kermis? Hoe leuk is het om de diverse generaties te laten zien en te merken dat er eigenlijk niet zoveel veranderd is tijdens deze dagen. De eendaagse paardenrace van vroeger is uitgegroeid tot een vierdaags evenement, maar de gezelligheid is gelijk gebleven.

Ria Luiten