75 jaar vrijheid bij Midvliet (deel 3)

Aandacht voor Verzetsheld George Maduro en Stompwijk

In het derde deel in de serie ‘Bevrijding 75 jaar bij Midvliet FM’ op zaterdag 29 februari is er van 15:00 tot 16:00 uur aandacht voor de Tweede Wereldoorlog en Bevrijding in Stompwijk. In de studio zullen drie bestuursleden waaronder Truus Knijnenburg  van Stichting Oud Stompwijk hierover komen vertellen.

In het tweede uur, van 16:00 tot 17:00 uur, zal er uitgebreid aandacht zijn voor verzetsheld George Maduro waarover Saskia Luckmann-Meijer veel weet te vertellen. Saskia is onder meer verantwoordelijk voor de vaste opstelling over George Maduro in het museum te Curaçao. Haar man is een achterneef van George Maduro, dus er is zeker ook een emotionele band.

Daarnaast komt Kristel Rijpert van de gemeente Leidschendam-Voorburg (75 jaar bevrijding) vertellen over de expositie die over deze verzetsheld vanaf 18 maart te zien zal zijn in Huize Dorrepaal.

Mocht u naar aanleiding van dit onderwerp vragen en/of opmerkingen hebben, stuur dan een e-mail naar bevrijding75jaar@midvliet.nl.

De presentatie is in handen van Julie Köler en René Marquard. De televisieploeg (onder leiding van Alice Hooft) zal van deze radio-uitzending in week 10 een compilatie op Midvliet tv uitzenden.

Op zaterdag 28 maart (in deel 4) gaat het Midvliet-team naar Wassenaar om uitgebreid stil te staan bij de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding in dit dorp. Burgemeester Leendert de lange is dan één van de gasten in deze twee uur durende uitzending.