Uitreiking sporttalent 2019

Donderdagavond was het dan zover, de uitreiking sporttalent 2019.
Jelsie was zowel in de gemeente Leidschendam Voorburg als in de gemeente Zoetermeer genomineerd. En de uitreiking viel helaas precies gelijk. Dus Jelsie reisde af met haar vaste aanhang naar de Kastelenring in Leidschendam terwijl ik naar het Stadstheater in Zoetermeer reed met andere trouwe supporters van Jelsie.

In Zoetermeer werd het al snel bekend gemaakt. Na een mooie openingsact was het meteen de beurt aan de sporttalenten. Jelsie moest het afleggen tegen een volleyballer die nog jong was en zeer getalenteerd. We hebben genoten van een leuke avond vol met entertainment. Alle kampioenen van 2019 werden nog op het podium gevraagd (94!) en Eline, zus van Jelsie, nam de medaille die uitgereikt werd in ontvangst.

Niet veel later kreeg ik een berichtje van Jelsie dat ook zij in Leidschendam Voorburg niet tot talent 2019 werd uitgeroepen. Het is al een hele eer als je wordt genomineerd en zeker als dat in 2 gemeentes gebeurt. Aan de publieksstemming heeft het vast niet gelegen en namens Jelsie wil ik dan ook iedereen bedankt die op haar heeft gestemd. Haar volgende grote toernooi wordt de Swim Cup in Den Haag welke gehouden wordt in het weekend van 3 tot 5 april. In voorbereiding daarop staat er nog een trainingsstage in Eindhoven en een toernooi in Antwerpen op het programma.

Ilona van Ruijven