Carnaval programma in Gaandrië

Prins Marnix, Page Shirley, Opper Wout en alle Gaanders staan te popelen om aan het carnavalsweekeinde te beginnen. Het motto, wat centraal staat dit seizoen, ‘de rollen omdraaien’ biedt mogelijkheden om wat leuks te bedenken of te maken. Vele deelnemers zijn druk aan de slag om hun kar/ kleding/ inzending voor de bekende optocht in gereedheid te brengen.

Het Gaanders carnavalsfeest wordt met iedereen gevierd in Stompwijk, Naast de persoonlijke ziekenbezoeken aan huis door Prins en Page, wordt er carnaval georganiseerd voor alle leeftijdsgroepen. Oftewel kindercarnaval met de allerjongsten tot en met de ouderen jongeren van het dorp. Heel Stompwijk staat komend weekeinde in het teken van de carnaval.

Het volgende programma zal door de Gaanders georganiseerd worden;

Vrijdag 21 februari Tienerdisco bij The Base in het oude Dorpshuis
Tienerdisco in The Base voor alle kinderen vanaf 10 jaar zal om 19 uur van start gaan tot 21:00 uur. Speciaal hiervoor vastgelegd Deejay Ruud Disseldorp, ook wel bekend bij de oudere Gaanders. Prins Giovanni en Page Sanne en de raad van De Koomers gaan voorop in polonaise. Hierna zullen de ‘grote’ jongens van de Gaanders raad volgen.

Zaterdag 22 februari Optocht ‘de rollen omdraaien’ en Straatcarnaval
Na de officiële hamer uitreiking in het gemeentehuis van Leidschendam zal het startsein gegeven worden voor de Gaanders carnavalsoptocht.
Verzameltijdstip 9 uur bij Scheria deelnemers optocht Leidschendam
Start optocht Leidschendam 11 uur vanaf Veurse Achterweg

Deelnemers hieraan moeten zich inschrijven bij C.V. Damzwabbers, zij organiseren dit gedeelte. Na de ronde in Leidschendam zal de stoet doorrijden naar Stompwijk om door de échte tocht te maken door het dorp. Hoe zullen Prins Marnix en Page Shirley door het dorp gaan met hun raad van elf.
Verzameltijdstip 12 uur bij Scheria voor optocht Stompwijk, 13 uur vertrek. Inschrijving verplicht via de Gaanders site.

Bij De Bles zal het straatcarnaval om 14.30 uur beginnen met een live optreden van Cocobello. Optocht zal rond 14-14.30 uur in het dorp arriveren. Aansluitend na de optocht een groots straatcarnaval op de kruising voor De Bles. De Booming Group zullen weer met hun mooie auto bovenaan de Meerlaan staan en een mooi feest bouwen. Hier is het gezelligheid troef waar later de prijsuitreiking van de optocht zal plaatsvinden. Het verzoek aan iedereen om geen drank of eten mee te nemen, De Bles heeft voldoende in huis. En de snackbar is ook geopend om een knorrende maag te stillen.

Zaterdag 22 februari Gekostumeerd Bal in De Bles
In de avond zal De Bles om 21 uur open gaan voor het gekostumeerd Bal. Het enige echte Carnavalsbal tijdens het gehele seizoen. Voor verkoop kaarten tijdens Straatcarnaval in De Bles of Andrea of bij de wel bekende Gaander Cock van Bohemen. Persoonlijk zullen Prins Marnix, Page Shirley en Opper Wout de deuren weer sluiten.

Zondag 23 februari Carnavalsmis met Old Princes in Harmony
De Carnavalsmis zal om 11 uur aanvangen in de H. Laurentiuskerk met live optreden van het oud Prinsenkoor, The Old Princes in Harmony onder leiding van Bram Soentjens. Natuurlijk zijn hierbij de Prins, Page en Raad van de Koomers aanwezig. Tijdens de viering zingen de leden van het koor mooie godsdienstige liederen met betrekking tot de carnaval.

Zondag 23 februari (Hollandse) middag met Surpise Act en muziek van Jan Groeneweg

De zondagmiddag zal een gezellige (Hollandse) middag worden met een live Surprise Act. In tegenstelling met andere jaren is er geen programma maar De Gaanders hebben gemeend een gezellige middag te organiseren vanaf 16.00 uur met rustige carnavalsmuziek van de welbekende Deejay Jan Groeneweg.

Maandag 24 februari Kindercarnaval in De Bles
Speciaal voor de jongste kinderen start om 13.30 uur het kindercarnaval met natuurlijk weer Deejay Kevin. Prins Giovanni en Page Sanne zullen met de ‘kids’ het carnavalsfeest vieren.
Het feest duurt tot ongeveer 15.30 uur waarna Deejay Kevin de laatste polonaise inzet samen met de raad van elf..

Dinsdag 25 februari Ouderen- jongeren carnaval in De Bles
Een gezellige carnavalsmiddag voor alle senioren uit Gaandrië met Prins Marnix en Page Shirley. Deze middag start om 13.30 uur, De Bles is om 13.00 uur geopend. Natuurlijk zullen de Oud Prinsen aanwezig zijn om mooie liederen te zingen. Alle aanwezigen worden getrakteerd op een hapje en een drankje. Ook hier volop polonaise en veel gezelligheid bij de Gaanders. Iedereen is van harte welkom ook de niet KBO leden.

Dinsdag 25 februari gezamenlijk aftuigen Prins Marnix en Page Shirley in De Bles
Direct na het oudere jongeren carnavalsfeest is het mogelijk om te blijven eten met de Gaanders om aansluitend het aftreden van het prinselijk paar mee te kunnen maken. De Oud Prinsen zullen de Prins onderwerpen aan een aantal beproevingen. Hierna zal bepaalt worden of hij wordt opgenomen in het legioen der Oud Prinsen. Iedereen is welkom, gratis entree. Vanaf 18 uur serveert De Bles een heerlijke dagschotel voor een speciale prijs.

Daarna volgt er een gezellige avond waar gezamenlijk na gepraat kan worden over het seizoen. De toegang tot De Bles is de gehele avond gratis, iedereen is van harte welkom om te kijken naar het terugtreden van Prins Marnix, Page Shirley en de raadsleden.

Foto’s Carmen Olyhoek
P.R. De Gaanders.