VV/ZZ-KZ Zaalvoetbalkampioenschap 2020

namens VV/ZZ-KZ Martijn Oudshoorn

Afgelopen zaterdagmiddag wederom in de auto gestapt richting Stompwijk voor weer een enerverende avond zaalvoetbal van de bovenste plank. Om de spanning in de reguliere poules tot het laatst spannend te houden voor de deelnemende teams en publiek werd de kaart derde plaats voor het eerst in deze editie gespeeld. Alle nummers drie uit de reguliere poules maakten namelijk kans op vier plaatsen voor deelname aan de finaleavond naast de twaalf teams (nummers 1 en 2 van de poules) die zich al rechtstreeks geplaatst hadden. En dat het spannend was tot het laatst, dat hebben we geweten! We begonnen weer stipt rond de klok van zes uur tussen twee energieke teams Witte Condors en F.C. Faas. Dacht F.C. Faas met drie punten ervandoor te gaan, zette Witte Condors zijn joker in. Robin van Marwijk, jarenlang al deelnemer maar nog nooit gescoord in de historie van VV/ZZ, zorgde voor een puntendeling in de eerste wedstrijd van een lange boeiende avond met een zinderend slot vanwege een spectaculaire loting georganiseerd door Team O’Neill in opdracht van VV/ZZ.
In het dameskampioenschap mochten de vier damesteams kort achter elkaar binnen de lijnen verschijnen. Pietertjes won ook zijn laatste poulewedstrijd, nu tegen F.C. de Maiden, en is gezien het spel gedurende het toernooi klaar voor de finaleavond. Dit keer was het Lisa Ammerlaan die twee keer scoorde en nu samen met Amber v/d Salm, die de eerste treffer scoorde en hiermee een teamschotel binnen hengelde als maakster van het 175e doelpunt, het topscoorstersklassement aanvoert. Titelverdediger Hotshots won ook haar partij van het steeds beter partij gevende Clubtijgers door doelpunten van Tessa Hogendorp, smaakmaakster Sibel Topuz, Ashley Hendriks en Paola Spierdijk.
Kijkend naar de eindstand in de reguliere damespoule en het speelschema voor de finaleavond zal Pietertjes als winnaar van de poule uitkomen tegen Clubtijgers en Hotshots de strijd aan gaan binden met F.C. de Maiden, waar Lisa de Jong, de topscoorster van de vorige editie, haar rentree gaat maken, dit belooft wat!
Ondertussen bij de heren zorgde Arno Dwars ervoor dat 3x Niks, in een wedstrijd tegen Vet-er-aan, als 3e eindigde in poule F en hiermee organisator The Vlietteam(VV) dwars lag die op zijn beurt één punt te kort kwam. Daaropvolgend gaven De Broekies een lesje effectiviteit aan Infinity die niet slecht speelde maar niet zijn kansen benutte. Ondanks de nederlaag was Infinity tevreden, want Ivan Janson scoorde het mooiste doelpunt van de avond en wordt hiermee beloond met een teamschotel, beschikbaar gesteld door hoofdsponsor Kantoor Zaal, komende zaterdag.

Iets later op de avond moest Orion het opnemen tegen het taaie Freddy. Orion moest een ware handbalverdediging zien te omspelen en ook nog een op het oog onverslaanbare keeper, Guus Vincenten, passeren. Het werd een ware Guus Vincenten show, die wel raad wist met de Kniplaan ballen van Orion. De kniplaanbal is een uitspraak van Guus zelf, waarmee hij bedoelt dat een afstandsschot van ver goed te pareren is, want die zie je van de Kniplaan aankomen. Het fort Freddy werd dus niet overwonnen en het bleef bij een bloedeloze 0-0. Dit zwaar bevochten punt was voor Freddy genoeg voor rechtstreekse plaatsing voor de finaleavond.

Daaropvolgend pakte F.C. Benson de laatste strohalm in een wedstrijd tegen het fanatieke Beatz. Ook F.C. Benson zette een joker in en bracht Jarno van Rhijn binnen de lijnen die vervolgens twee keer scoorde, maar het kantelpunt in deze wedstrijd werd wederom veroorzaakt door ‘vliegende keeper’ Joeri v/d Salm, die hiermee een uniek record vestigde in de VV/ZZ historie door in een derde opéénvolgende wedstrijd tenminste één keer te scoren als keeper. Ook de Bevers pakte zijn laatste kans en won tegen F.C. Betonschaar door onder meer twee doelpunten van Jeffrey Reichholdt en éen van Yordi Beukers die zijn teammaten kon trakteren achteraf op een teamschotel, omdat zijn treffer de 200e was deze editie. Het wedstrijdprogramma naderde zijn eind, maar er stonden nog drie wedstrijden te spelen. Team O’Neill verpulverde Dream Team en presenteerde weer een nieuw talent vanuit de Team O’Neill jeugdopleiding. Na Sven Beuvink, die al vier keer scoorde deze editie, was het dit keer Lars van Santen die in een mum van tijd een hattrick op het scorebord zette.

ZZ begon zijn wedstrijd tegen VVVS met in het achterhoofd dat er gewonnen moest worden om in ieder geval derde te worden in de poule des doods. De eerste opdracht werd voltooid, want ondanks flinke tegenstand van VVVS en een doelpunt van Koen Havik, konden drie punten worden bijgeschreven door doelpunten van Daniël Knijff, Jan Karens en twee keer Bart Spiering. In de laatste partij van de avond won Base van Suriprofs en behaalde hiermee de derde plaats in deze poule. Veel tijd om dit te vieren was er niet want er moest gedart worden. Gedart?, hoor ik u denken. Team O’Neill had de opdracht gekregen van organisatie VV/ZZ om de loting te organiseren en wist hiermee wel raad. Zes teams die als derde waren geëindigd in de reguliere poule moesten een vertegenwoordiger naar voren schuiven die vervolgens drie pijlen moesten gooien op een dartbord. De totaalscore van deze drie pijlen was bepalend voor welke vier teams toegevoegd zouden worden aan de twaalf rechtstreeks geplaatste teams. Base en NOAD behaalde de minste punten en vielen af.

F.C. Benson, met wederom Joeri v/d Salm die de huid redde, De Bevers, die de grootste bever afvaardigde, ZZ, waar Marco Olijhoek de rust weer terugbracht in de hoog opgelopen spanning bij team ZZ, en 3x Niks, waar Bob van Santen genoeg punten gooide, plaatste zich wel voor de achtste finales.

Daarna moesten zestien teams allemaal één vertegenwoordiger afvaardigen en de totaalscore van drie pijlen was de basis van onderstaand speelschema. Het was een genot om te aanschouwen en alle complimenten voor Team O’Neill voor het in goede banen leiden van deze spectaculaire loting! Komende zaterdag de laatste avond, de finaleavond! Aanvang van het wedstrijdprogramma is 17.30 met aansluitend de officiële prijsuitreiking met vele verschillende prijzen, aangeboden door hoofdsponsor Kantoor Zaal, Andrea’s Haarstudio, De Haas Transport en een hele speciale prijs uitgereikt door niemand minder dan Dakar coureur Aad van Velsen, namens Van Velsen Transport en Van Velsen Rally Sport. Gedurende de hele avond tot aan middernacht zal het thema ‘’11e van de 11e’’ zichtbaar zijn in een mooi versierde kantine en zal aansluitend aan het wedstrijdprogramma en de officiële prijsuitreiking een 11e van de 11e bal gehouden worden. Doe eens gek en kom verkleed en win een prijs als best verkleed!! Op de achterkant van de Dorpsketting vindt u meer informatie over deze ‘’ZZ-feestavond’’. U bent van harte welkom en het avondeten staat voor u klaar! De kantine van Stompwijk’92 heeft met zorg voor jong en oud schotels samengesteld voor zeer aantrekkelijke prijzen! Tot zaterdag voor een zinderend slot van het WK Zaalvoetbal van Stompwijk!

Uitslagen 4e speelronde 1 februari
Witte Condors – F.C. Faas 2-2

F.C. de Maiden – Pietertjes 1-3
Vet-er-aan – 3x Niks 1-2

Hotshots – Clubtijgers 4-0
De Broekies – Infinity 3-2

Leipe Loetjes – Team Uitje 1-2
Freddy – Orion 0-0

F.C. Benson – Beatz 3-1
F.C. Betonschaar – De Bevers 1-4

Team O’Neill – Dream Team 9-0
ZZ – VVVS 4-1
Base – Suriprofs 2-0

Programma Finaleavond 8 februari 2020
Achtste finale heren
17.30-17.45 1 De Bevers – Team Uitje

17.45-18.00 2 F.C. Benson – Clare Valley Goldstars

18.00-18.15 3 3x Niks – Witte Condors

18.15-18.30 4 The Limit – Freddy

18.30-18.45 5 Orion – BCBH

18.45-19.00 6 Infinity – Wilgenhof

19.00-19.15 7 ZZ – F.C. Faas

19.15-19.30 8 Team O’Neill – De Broekies

Kwartfinale heren
19.30-19.45 I Winnaar 1 – Winnaar 2

19.45-20.00 II Winnaar 3 – Winnaar 4

20.00-20.15 III Winnaar 5 – Winnaar 6

20.15-20.30 IV Winnaar 7 – Winnaar 8
Halve finale dames
20.30-20.50 1 Pietertjes – Clubtijgers

20.50-21.10 2 Hotshots – F.C. de Maiden
Halve finale heren
21.10-21.30 VV Winnaar I – Winnaar II

21.30-21.50 ZZ Winnaar III – Winnaar IV
Finale dames
21.50-22.10 DA Winnaar 1 – Winnaar 2
Finale heren
22.10-22.30 HE Winnaar VV – Winnaar ZZ
Prijsuitreiking: 22.45

En speciaal voor alle volgers van het Vrienden van VVZZ-spel, u kunt het live volgen ook gedurende de wedstrijden op www.vriendenvanvvzz.nl. Na vier speelronden heeft Bo Janson de leiding in dit te gek, gave spel.