Programma Carnavalsweek met als motto “De rollen omdraaien”

Na een gezellige aftrap van het seizoen zijn Prins Marnix, Page Shirley en Opper Wout klaar voor de Carnavalsweek:

Vrijdag 14 februari
zijn PPO en Raad van 11 uitgenodigd voor een feestavond in The Base.

Woensdag 19 februari
Vanaf 19:00 uur beleven de Gaanders een hele leuke en feestelijke avond bij de bewoners van Swetterhage in Zoeterwoude. Deze avond wordt muzikaal ondersteund door de Pintengluurders. Lijkt het u leuk om dit ook mee te maken? Kom gerust even kijken!

Vrijdagmiddag 21 februari
Een feestelijke seniorenmiddag in het muziekcentrum te Zoeterwoude. De Gaanders verzorgen het vervoer van en naar het muziekcentrum voor de bewoners van Emmaus. Om 14:00 uur gaan de deuren van het Muziekcentrum open voor bezoekers. U bent van harte welkom!

Vrijdagavond 21 februari
Feesten, hossen en springen tijdens de tienerdisco in The Base. Aanvang vanaf 19:00 uur.

Zaterdagochtend 22 februari
Op het gemeentehuis te Leidschendam vindt de hameroverdracht aan Prins Marnix plaats en gaat het carnavalsseizoen officieel van start. Samen met de Damzwabbers belooft dit weer een heel gezellige ochtend te worden. Aanvang: 10:00 uur.
Na dit officiële tafereel start de optocht door Leidschendam rond 11.00 uur.
Deelnemers aan de optocht in Leidschendam, 09:00 uur verzamelen bij Scheria.

Zaterdagmiddag 22 februari
Om 13:00 uur zal de carnavalsoptocht vertrekken bij Scheria richting het Gaandriëse dorp waar de optocht om ongeveer 14:00 uur de dorpskern zal bereiken. Dit jaar een nieuwe jury op een nieuwe plek. Kom gezellig even kijken!

Zaterdagmiddag 22 februari
Rond 14:30 à 15:00 uur wordt de carnavalsoptocht afgesloten op de kruising van de Meerlaan waar het straatcarnaval kan beginnen. De uitreiking van de prijzen zal om ongeveer 17:00 uur plaatsvinden. De Bles heeft bier en andere dranken in overvloed. Je hoeft dit dus niet zelf mee te nemen!

Zaterdagavond 22 februari
Vanaf 21:00 uur zullen de deuren van de Bles opengaan voor alle bezoekers van het gekostumeerde bal. Kaarten zijn tijdens het straatcarnaval te koop. Leden gratis. Niet leden € 10,-.

Zondagochtend 23 februari
Om 11:00 uur zullen alle Gaanders en bewoners van Gaandrië te vinden zijn in de St. Laurentiuskerk voor de carnavalsmis. Tijdens deze mis zullen The Old Princes in Harmony een optreden verzorgen onder leiding van Bram Soentjens. Bent u geen inwoner van het Gaandriëse dorp? Uiteraard bent u toch van harte welkom!

Zondagmiddag 23 februari
Een gezellige en feestelijke middag in de Bles, vanaf 16:00 uur zijn de deuren voor u geopend. Rond een uur of half 6 zal er nog een leuk optreden zijn.

Maandagmiddag 24 maart
Nadat de Gaanders de meeste rommel van de optocht hebben op geruimd is het weer tijd voor de jongste bewoners van Gaandrië. Vanaf 13:30 begint het kindercarnaval. Tijdens het kindercarnaval zal DJ Kevin een feestelijke en gezellige middag verzorgen.

Dinsdagmiddag 25 februari
Vanaf 13:00 uur verzorgen de Gaanders het seniorencarnaval voor de OSS van Gaandrië. De ouderen zullen hier goed verzorgd worden door de Raad van Elf. Zorg dat u er bij bent! Als afsluiter kan iedereen (tegen een vergoeding) deelnemen aan het buffet in De Bles om vervolgens met een goed gevulde maag een gezellige slotavond te beleven.

Dinsdagavond 25 februari
Aan alles komt een eind, zo ook aan seizoen 2019/2020. Tijdens de slotavond zullen Prins Marnix, Page Shirley en opper Wout hun laatste polonaise lopen als prinselijk stel. Rond 20:30 uur zal Prins Marnix worden ontdaan van zijn prinselijke functie. Kom ook gezellig even kijken of prins Marnix wel opgenomen wordt tussen alle andere oud prinsen.

PR de Gaanders