VV/ZZ-KZ Zaalvoetbalkampioenschap 2020

namens VV/ZZ-KZ Martijn Oudshoorn

Onder gure, mistige omstandigheden reisde uw verslaggever af naar het zaalvoetbalbolwerk van Stompwijk. Sporthal Meerhorst stond wederom centraal voor een sensationele avond zaalvoetbal van de bovenste plank. Speelavond nummer drie begon rond de klok van zes uur met een wedstrijd tussen zesvoudig kampioen De Broekies tegen debutant F.C. Betonschaar. F.C. Betonschaar begon enthousiast, maar De Broekies liet weer eens zien hoe simpel het spelletje gespeeld kan worden door gewoon de bal rond te spelen en te zoeken naar de vrije man. Zeer effectief en prachtig om te zien. Door ieder twee doelpunten van Herman van Marwijk en Yorick van Benten boekte De Broekies hun eerste overwinning, deze editie, en zetten ze een belangrijke stap voor rechtstreekse plaatsing voor de finaleavond. De wedstrijd daaropvolgend moest de debutant bij de dames, Clubtijgers, de strijd aanbinden tegen het fanatieke F.C. de Maiden. Clubtijgers kwam knap op voorsprong door een schitterend schot in de kruising van Maud v/d Bosch. Dit doelpunt bleek later als mooiste doelpunt van de avond gekozen te worden en Maud wordt komende zaterdag hiermee dan ook beloond met een overheerlijke teamschotel, beschikbaar gesteld door hoofdsponsor Kantoor Zaal. De Clubtijgers droomde al stiekem van hun eerste overwinning, maar F.C. de Maiden kwam weer terug in de wedstrijd door een doelpunt van Laura Rijling. F.C. de Maiden ging vervolgens vol in de aanval en in de kluts rolde de bal net voor het einde van de wedstrijd ongelukkig in het doel van de Clubtijgers achter de sterk keepende Jody Dogger. Dit betekende weliswaar de eerste overwinning voor F.C. de Maiden, maar ook de complimenten voor het knappe tegenspel van Clubtijgers.
Daarna stond de kraker The Limit tegen F.C. Benson op het programma en kwam The Limit op een 3-0 voorsprong door twee keer Nick Ammerlaan en één keer Leander Lelieveld. Echter het zeer ervaren F.C. Benson herpakte zich, mede door het meespelen van ‘vliegende keep’ Joeri v/d Salm. Door maar liefst twee doelpunten van Joeri, waaronder de laatste, een kopbal, zorgde hij er mede voor dat er uiteindelijk een gelijkspel op het scorebord kwam en het publiek een prachtige wedstrijd voorgeschoteld kreeg. F.C. Benson, de regerend kampioen, heeft na twee wedstrijden maar één punt en heeft in de komende en laatste poulewedstrijd een overwinning nodig om als derde team te eindigen in de poule.
Deze editie worden namelijk van alle nummers drie in de reguliere poule vier teams bijgeloot voor deelname aan de finaleavond. Er staat dus nog wel degelijk wat op het spel de laatste speelavond voor bijna alle deelnemende teams!

De doelpunten vielen ook deze avond weer met bosjes en zo werd in de wedstrijd Team Uitje tegen Clare Valley Goldstars het 125e doelpunt gemaakt en beloond met een teamschotel, daar ieder 25e doelpunt wordt beloond met deze lekkernij, beschikbaar gesteld door Kantoor Zaal. Evert Hogervorst was de gevierde man en het was dubbelfeest bij Team Uitje, want door de tweede overwinning, deze editie, was directe plaatsing voor de finaleavond een feit.
In de daaropvolgende wedstrijd plaatste Witte Condors zich ook eenvoudig rechtstreeks voor de finaleavond met hun tweede overwinning en wist Witte Condors het net maar liefst zeven keer te vinden tegen Vet-er-aan. Ook in deze wedstrijd was het een keeper, Ernie Klijn, die een schitterend doelpunt maakte. Het lijkt een hype te worden, want in de vorige wedstrijd scoorde Tim van Veen ook als keeper voor Clare Valley Goldstars. Naast Ernie Klijn scoorde zowel Dennis Muusers als Stefan Spruit twee keer voor Witte Condors en meldden zij zich met stip in het topscorersklassement.
Daaropvolgend boekte Team O’Neill zijn tweede overwinning door onder andere Sven Beuvink, die wederom twee keer scoorde, en Edwin Develing, de topscorer van de vorige editie, die één keer afdrukte. Het publiek werd op zijn wenken bediend, maar kon niet even rustig naar de kantine gaan, want er stond nog wat vuurwerk op het programma. Te beginnen met de topper bij de dames tussen regerend kampioen Hotshots en het sterk spelende Pietertjes. De wedstrijd ging op en neer en was zeer spannend. Lisa Ammerlaan bracht Pietertjes op voorsprong, maar Hotshots kwam op gelijke hoogte door Tessa Hogendorp. Kort voor tijd was het bloedspannend en Pietertjes was uiteindelijk het koelbloedigst. Loes Looijen was de gevierde vrouw en de tweede overwinning voor Pietertjes, deze editie, was een feit. Pietertjes creëerde hiermee ook een goede uitgangspositie voor de halve finales, waar de nummer één bij de dames in de reguliere poule het opneemt tegen de nummer vier en de nummer twee tegen de nummer drie.
Bij de heren is één van de titelkandidaten darkhorse BCBH. Al twee overwinningen geboekt, maar in de derde wedstrijd moesten de mannen van BCBH tot het gaatje gaan tegen het onberekenbare Beatz. Pas tegen het einde van de wedstrijd kon BCBH een punt redden, waarmee wel rechtstreekse plaatsing voor de finaleavond een feit was. Ook Orion en F.C. Faas plaatsten zich rechtstreeks voor de finaleavond. Orion won eenvoudig van Suriprofs door onder meer een schitterend doelpunt van Maurice Luchtigheid. F.C. Faas versloeg organisator The Vlietteam(VV) eenvoudig door onder andere twee doelpunten van Bart van Santen en Peter v/d Hoeven, ondanks een schitterend tegendoelpunt van Christiaan Oudshoorn voor The Vlietteam die nog nooit gescoord had op het ZZ-Toernooi, sinds de overname van ZZ door VV.

Daar zijn zoon de jeugdprins is, zal dit bericht als een lopend vuurtje door het dorp gaan, want jeugdprins Giovanni is natuurlijk en geheel terecht supertrots op zijn vader. Dacht u dat de doelpuntenregen voorbij was, vergeet het maar! In de laatste wedstrijd, namelijk, scoorde het zeer ervaren en eenvoudig kampioen Wilgenhof maar liefst negen doelpunten tegen tegenstander Dream Team die ook al jaren actief is op het ‘’ZZ-toernooi’’. In deze wedstrijd speciale aandacht voor Dennis Soonius, die maar liefst vier keer scoorde en zich hiermee nestelde op de tweede positie in het topscorersklassement achter Koen Beurze van BCBH die er zeven scoorde tot nu toe.

En zo kwam een eind aan speelavond nummer drie, maar niet in de kantine daarna, want daar was het gezellig tot laat! Volgende week de laatste reguliere speelavond, gevolgd door de loting van het finaleavond wedstrijdprogramma achteraf. Organisatie VV/ZZ-KZ heeft Team O’Neill benaderd om de loting in samenwerking met onze toernooidames Romy van Vliet en Sanne van Boheemen te organiseren. Vorig jaar organiseerde oud-organisator ZZ de loting en dit hebben we geweten! Wat een succes! Team O’Neill kennende wordt dit ook zeker een succes! De nummers één en twee per poule plaatsen zich rechtstreeks. Om tot 16 teams (achtste finale) te komen worden er 4 teams uit alle nummers drie uit de herenpoules bijgeloot. Spanning en sensatie! Mis het dus niet, u bent van harte welkom komende zaterdag in sporthal Meerhorst, the place to be! Tot dan!
Uitslagen 3e speelronde 25 januari 2020
De Broekies – F.C. Betonschaar 4-0 Clubtijgers – F.C. de Maiden 1-2 The Limit – F.C. Benson 3-3 Witte Condors – Vet-er-aan 7-0 VVVS – Team O’Neill 1-5 Pietertjes – Hotshots 2-1 Suriprofs – Orion 0-3 Beatz – BCBH 2-2 Leipe Loetjes – NOAD 1-1 F.C. Faas – The Vlietteam 5-1 Wilgenhof – Dream Team 9-2 Team Uitje – Clare Valley Goldstars 4-1

Wedstrijdprogramma 1 februari

En speciaal voor alle volgers van het Vrienden van VVZZ-spel, u kunt het live volgen ook gedurende de wedstrijden op: www.vriendenvanvvzz.nl Na drie speelronden hebben we 4 deelnemers met 105 punten aan de leiding in dit te gek, gave spel:

Bo Janson, Noëlle v/d Salm, Rob de Jong en Stephanie Oudshoorn