Over Gluren bij de Buren Zoetermeer

Er staat een gloednieuwe editie van Gluren bij de Buren Zoetermeer voor de deur! Op zondag 9 februari 2020 worden huiskamers door de hele gemeente en één in Stompwijk omgetoverd tot tijdelijke podia voor lokaal talent. Het Perzisch tapijt wordt tot podium gebombardeerd en de hoekbank tot tribune. Tussen 12.15 en 17.00 uur zijn er optredens van rapformaties tot theatermakers en van cabaretiers tot 30-koppige koren. Kortom, voor ieder wat wils en ook nog eens gratis toegankelijk.

Vanuit liefde voor podiumkunsten tovert Gluren bij de Buren huiskamers om tot tijdelijke podia voor lokaal talent:

Om buurten gezelliger te maken. Elk optreden is een co-creatie tussen gastheer/-vrouw en act. Gezamenlijk creëren zij een uniek feestje, waarbij de omliggende buurt wordt betrokken en geënthousiasmeerd. In een intieme setting staat de koffie klaar en heeft de act direct contact met zijn publiek. Met de optredens willen we drempels tot ontmoeting verlagen en bijdragen aan een prettige woonomgeving met goede sociale contacten, in alle wijken van de gemeente, maar ook daarbuiten.

Carmen houdt van zingen en grenzen verleggen. Zo heeft zij vorig jaar ook al meegedaan met haar zanggroep J.O.Y. een clubje van enthousiaste vrouwen zij zingen voor ieder wat wils. Bas Paardekooper zal de groep begeleiden met zijn scheurende en soms fluisterende basgitaar, dat belooft wat. Haar dochter Joysi speelt haar eigen repertoire op de ukelele en is een mooie aanvulling. Er zijn drie optreden n.l. om 12.00, 13.30 en 15.00 uur.

Ik zie trouwens ook Blue Monday met o.a. Kees Janson, Madam Cannibale met o.a. Jip de Winter en zijn vriendin en Koko Cherry, onze huisband van het bruggenfeest.

Gluren bij de Buren wordt georganiseerd vanuit een stichting zonder winstoogmerk. Dankzij duizenden enthousiaste vrijwilligers (onze gastvrije huiskamereigenaren en lokale podiumkunstenaars) kunnen we jaarlijks ruim 1300 gratis toegankelijke mini-podia presenteren.

Nieuwsgierig?
glurenbijdeburen.nl/zoetermeer

Petra, met dank aan de genoemde site