Guusje mist NK op het nippertje

IJsclub Nut en Vermaak

Afgelopen zaterdag werden in Deventer de laatste tickets verdeeld voor het NK junioren tijdens de landelijke selectie. Guusje van Santen was een van de 32 deelnemers die om deze startbewijzen streden en wist dat ze bij de beste 8 moest eindigen om in aanmerking te komen. Guusje vond zich na 2 afstanden terug op de 11e plek, slechts 0,3 punten achter plek 8. Omdat zowel op de 500 meter als de 1500 meter de start niet vlekkeloos verliep, had er achteraf gezien mogelijk meer in gezeten. Guusje mag nu hopen op een reserveplek.

Julie van Santen 10e bij ZHK

Op zondagochtend 12 januari jl. werd op de Uithof gestreden om de gewestelijke titel langebaan bij de pupillen. Bij de meisje stond Julie van Santen aan de start. Julie, die langebaan met shorttrack combineert, deed het prima. Na een 13e tijd in haar eerste rit (53.70), scoorde ze in haar tweede race de 10e tijd (52.89). Het leverde haar in het klassement ook een 10e plek op in een veld van 40 meisjes.

Tevens werd er op verschillende fronten gestreden in de baancompetitie. Zowel de junioren A als B kwamen in actie op de 500 en 1000 meter.
Guus Dungelmann eindigde bij de junioren B als 3e. Freek Bennis, Erben van der Lans en Olaf Verburg behaalden bij de junioren A resp. een 2e, 5e en 9e plek. Freek scherpte hierbij zijn p.r. aan tot 1.24.72.


Tom de Haas