VV/ZZ-KZ Zaalvoetbalkampioenschap 2020

namens VV/ZZ-KZ Martijn Oudshoorn

Het jaar 2020 is nog maar net begonnen en het eerste ‘’ZZ-avondje’’ zit er al weer op, en wat voor een avond! Rond de klok van 18.00 werd er afgetrapt in de eerste wedstrijd van editie 36 van het Stompwijks Zaalvoetkampioenschap. Witte Condors nam het op tegen 3x Niks. Er werd lang niet gescoord maar kort voor tijd kwam dan toch 3x Niks op voorsprong door Murat Boerac. De overwinning leek in de tas te zitten voor 3x Niks, echter Witte Condors zorgde vlak voor tijd toch nog voor de gelijkmaker via Joep Vincenten, een puntendeling was een feit. Daarna stond een ware broederstrijd op het programma in de wedstrijd Suriprofs(Alex Havik)-Freddy(Hans Havik). Al snel werd duidelijk in deze wedstrijd dat de ervaren mannen van Freddy zich beter had voorbereid en uiteindelijk met de winst ervan doorgingen door onder andere twee doelpunten van eeuwig talent Pieter van Rijn.

Daaropvolgend moesten de dappere strijders van VVVS aan de bak tegen Dream Team. Met een flinke peptalk in de kleedkamer voorafgaand aan de wedstrijd waren de mannen van VVVS tot op het bot gemotiveerd. Dit resulteerde uiteindelijk in een klinkende overwinning voor VVVS door ware strijdlust en mooie doelpunten van Matthijs v/d Zon, Koen Havik en alleskunner Marc Hilgersom, u weet wel, de voorzitter van de ijsclub. Vervolgens mocht Orion acte de présence geven tegen het taaie Base. Maar ook in deze wedstrijd had de ervaring de overhand. Orion ging aan de haal met de overwinning door een doelpunt van Maurice Luchtigheid en twee doelpunten van Joris Disseldorp.

Daaropvolgend stond de eerste dameswedstrijd op het programma. Regerend kampioen Hotshots wist, ondanks vele absenties, knap te winnen van de verrassing van vorig jaar F.C. de Maiden, die nog aan het zoeken is naar de juiste balans in het elftal, vanwege de absentie van hun sterspeelster, Lisa de Jong, van vorig jaar. Daphne Grönloh werd de dame van deze wedstrijd door twee keer te scoren.

Het publiek was ondertussen al in grote getale de Meerhorst binnengekomen voor de officiële aftrap. Het was een spectaculaire opening van het toernooi, want niemand minder dan Prins Marnix de 1e en Page Shirley, jeugdprins Giovanni en jeugdpage Sanne zorgde samen met de aanwezige balsponsors(Henny Jacobs namens Andrea’s Haarstudio en Erik Rijling namens Rijling Veehandel) en onze toernooidames Romy van Vliet en Sanne van Boheemen, ervoor dat het publiek goed werd vermaakt en het applaus werd dan ook als een warme deken in ontvangst genomen. Waarvoor dank!

Editie 2020 van het VV/ZZ-KZ Zaalvoetbalkampioenschap was weliswaar net officieel geopend en de volgende kraker stond al weer te beginnen. NOAD moest de strijd aanbinden tegen Clare Valley Goldstars en een ware strijd werd het. NOAD ging vol gas in de aanval, maar wat ze ook probeerde er stond een onverslaanbare leeuw (Tim van Veen) in de goal van Clare Valley Goldstars. En zoals zo vaak in het voetbal valt het doelpunt dan aan de andere kant en wat voor een doelpunt! Fabio Biegel Esteves, op het laatste moment toegevoegd aan de selectie van Clare Valley, rondde een fraai combinatiespel af met een vlammend schot in het dak van het doel en werd hiermee niet alleen de man van de wedstrijd maar wordt ook beloond met een teamschotel, beschikbaar gesteld door hoofdsponsor Kantoor Zaal, als maker van het mooiste doelpunt van de avond. Deze wordt aankomende zaterdag.uitgereikt

In de daaropvolgende wedstrijd beleefde regerend kampioen F.C. Benson een avond om snel te vergeten. BCBH verpulverde het door vele absenties sterk verzwakte F.C. Benson. Ook keeper, maar ook doelpuntenmaker, Joeri v/d Salm moest geblesseerd het speelveld verlaten. Door onder andere vier doelpunten van Koen Beurze, waaronder de 25e deze avond (ieder 25e doelpunt wordt dit jaar ook beloond met een teamschotel, beschikbaar gesteld door Kantoor Zaal), scoorde BCBH maar liefst negen doelpunten en wordt BCBH nu al gezien als één van de titelkandidaten.

Ook Infinity is een team waar veel talent in zit en wat is het leuk als dit talent er ook uit komt. Door doelpunten van Richard Luk, groot talent Rick de Haan en aanvoerder Killian Bol werden de Bevers uiteindelijk verrassend verslagen ondanks een tegendoelpunt van Berry Beukers. Er was geen tijd te verliezen, want de volgende kraker stond al weer te beginnen. Beatz moest de strijd aanbinden tegen het steeds beter wordende The Limit. Met name smaakmaker Nick Ammerlaan van The Limit liet met vlagen hogeschool voetbal zien. Beatz wist zich geen raad op sommige momenten en miste ook belangrijke kansen. The Limit trok dan ook aan het langste eind door twee doelpunten van the Man of the Match Nick Ammerlaan en één van Dick v/d Salm. Resterend waren de wedstrijden van oud-organisator ZZ en huidige organisator The Vlietteam. ZZ versloeg Wilgenhof met klinkende cijfers door doelpunten van de gebroeders Olijhoek, Jos en Marco, debutant Bart Spiering en aankomend talent Eddie van Leeuwen. The Vlietteam maakte het zichzelf erg moeilijk maar wist wel nipt te winnen door met name the Man of the Match Bas de Jong, die maar liefst drie keer het net vond. Uw verslaggever mocht na bijna 2 jaar blessureleed zijn rentree maken en begon dus direct met een overwinning. U begrijpt het, dit werd uitbundig gevierd! De toon was gezet, de kop is er af. Een eerste avond met veel spelvreugde, veel doelpunten en veel gezelligheid in een bruisende kantine, dit smaakt naar meer, op naar de volgende avond komende zaterdag! Dank aan Fotografie Carmen voor de prachtige foto’s!

Uitslagen 1e speelronde 4 januari 2020
Witte Condors – 3x Niks 1-1           Suriprofs – Freddy 1-3
VVVS – Dream Team 3-1                  Orion – Base 3-1
F.C. de Maiden – Hotshots 0-2       NOAD – Clare Valley Goldstars 0-1
F.C. Benson – BCBH 2-9                    De Bevers – Infinity 1-3
Beatz – The Limit 1-3                         ZZ – Wilgenhof 4-1
The Vlietteam – Vet-er-aan 4-3


Daphne Grönloh

En speciaal voor alle volgers van het Vrienden van VVZZ-spel, u kunt het live volgen ook gedurende de wedstrijden op www.vriendenvanvvzz.nl