Van Velsen Rally Sport klaar voor de Africa Eco Race!

Op 2 januari zijn Rob en Bart naar Menton vertrokken met Brutus en het Blauwe Schatje. Een dag later volgde de rest van het team. Om vervolgens vrijdag elkaar weer te treffen in Menton.

Vrijdagmiddag hadden zij de administratieve en technische keuringen. Alle het papierwerk klopte en er wordt aan alle veiligheidseisen voldaan. Ons team is goed gekeurd voor de rally en is er klaar voor.

Zaterdag was een socialize dagje. Even bijpraten met andere teams, kleine frummel dingetjes doen, rondje Monaco om daarna ’s avonds acte de présence te geven bij de showstart in Monaco.

Zondagochtend is ons team heel vroeg vertrokken richting Italië om in Savona de boot op te gaan naar Tanger in Marokko.

Dinsdag komen zij daar aan. Na aankomst zullen zij eerst zo’n 240km rijden, dan ongeveer 23km wedstijd etappe en dan nog weer zo’n slordige 490km. De rally is hiermee echt begonnen! “Eindelijk” zullen de mannen en dame zeggen na één dag rust in Menton en twee dagen op de boot.

De rally duurt tot en met 19 januari. Met halverwege op 12 januari een rustdag (lees: klusdag) zullen Aad, Marco en Michel ruim 4000 wedstrijdkilometers maken over diverse ondergronden. Van gravelpaden, rivierbeddingen met scherpe gesteentes tot hoge zandduinen bestaande uit harde gedeeltes, mul zand of feshfesh. Genoeg uitdagingen voor ons team. Hetgeen waar ze zo naar uitkijken.

Tijdens de rally kunt u ons team volgen via  facebook, instagram, twitter en website.

Maar er is nog meer! Dit jaar gaat Ziggo de Africa Eco Race uitzenden. Het dagverslag van 50 minuten is iedere avond te zien om 22.30 uur op Ziggo Sport Racing, om 23.00 uur op Ziggo Sport (kanaal 14) en de dag er na nog eens om 10.00 uur. Heb je geen Ziggo? Geen probleem. De dag na de uitzending kan je via het youtubekanaal van Ziggo Sport de uitzending terugkijken.

Dinsdag 21 januari komt het team weer terug vanuit Dakar. Hopelijk met mooie verhalen en mooie prestaties. ’s Avonds heten wij hen weer ‘welkom thuis’ in de Bles. Zij zullen hier om 20.00 uur zijn en hun belevenissen met jullie delen.

Nicoline van Velsen