36e Meerhorstloop

De eerste zondag van 2020 starten we met de alweer 36e editie van de Meerhorstloop. Als kleinschalig evenement weten we jaar op jaar een groep lopers naar Stompwijk te lokken met ons mooie polder parcours en natuurlijk de gastvrije ontvangst op de Meerhorst.
Daar waar het allemaal om draait het lopen start om half twaalf met de kinderen voor hun 1 of 2 ronden door de wijk. Vanaf 12 uur mogen de volwassenen hun beste beentje voorzetten over 5,6, 10 of 15km. Door de werkzaamheden rond de spui aan het eind van de Jan Koen lopen de routes iets anders en zal de 5,6km een afwijkende lengte hebben. We zullen nog met de bouwers en de polderbesturen in overleg gaan om te voorkomen dat de spui onverhoeds open gaat en het deelnemersveld van de weg word gespoeld. Dit zou het verloop van de wedstrijd ernstig verstoren.
We verwachten heel Stompwijk in wat voor hoedanigheid dan ook zondag 5 januari op of langs het parcours, met of zonder zwemband, om er weer een gezellige sportieve dag van te maken. En als elk jaar hopen we dat de weergoden ons goed gezind zijn om het een beetje te ondersteunen.
Namens Stompwijk ‘92 en loopgroep de Trein graag tot 5 januari.

Tino Verburg