Marathonschaatsen

Vorige week van 21 t/m 24 november werd de vierdaagse verreden om de Trachitol Trophy. Trachitol sponsort deze meerdaagse wedstrijd welke bestaat uit vier wedstrijden waarbij de afstand elke dag met 20 ronden wordt verhoogd. Ook is in de wedstrijd een sprint competitie ingebouwd waarbij twee of drie sprints zijn ingelast om het sprint klassement en de dagprijzen. Tezamen was er € 20.000,- aan prijzengeld beschikbaar. Trachitol timmert niet alleen aan de weg om commerciële redenen maar is ook helemaal maf van het marathonschaatsen. Het publiek kreeg waar voor hun geld. Bij alle wedstrijden werd er gekoerst om de prijzen en de eer. De tussensprints om de dagprijzen en het klassement leveren spektakel en vaart in de wedstrijden. Een prachtig schouwspel van slimheid, ploegen tactiek, aanvallen en gewoon brute kracht maken de vele toeschouwers heel enthousiast.

Bij de beloften dames won Arianne Pruisisch het klassement, 2e Annemarie v.d. Wal, 3e Chantal Oosterkamp. Rosalie Huisman won het sprintklassement. Bij de beloften heren won Ruud Slagter het klassement, 2e Remos Vos en 3e Chiel Smit. Kees Heemskerk uit Warmond, rijdend voor GroeneHartSport, won het sprintklassement. Bij de dames Top divisie won Marieke Groenewoud het klassement, 2e Kelly Schouten en 3e Jade van der Molen. Manon Kamminga won het sprintklassement. Tjilde Bennis eindigde als 13e in het klassement. Ze miste in een wedstrijd punten. Bij de topdivisie heren won Gary Hekman het klassement voor Sjoerd den Hertog en Kevin Hoekstra. Bart Hoolwerf won het sprintklassement. Christiaan Hoekstra eindigde als 26e in het klassement.

Volgende wedstrijd is a.s. zaterdag in Alkmaar. Start om 17.45 voor de beloften 19.00 uur Topdivisie dames en 20.30 topdivisie heren

Helaas is vorige week het verslag van vorig jaar doorgegeven. Hiervoor excuus.

 Aad de Haas