De enige echte Sint bij de ouderen

Afgelopen dinsdag was het feest bij de ouderen, in het nieuwe Dorpspunt. Sinterklaas is weer in het land. Dus we waren in afwachting of hij ook bij ons zou komen. Om 10 uur begonnen we met koffie met speculaas en banketletter. De nummertjes voor het klaverjassen kregen we, (naar gewoonte) al bij binnenkomst. Ook de rummicuppers en kaartenmakers gingen aan de slag. Onder het genot van een advocaatje, of een ander sterk drankje, speelden we 2 potjes. Daarna kwamen de broodjes op tafel, met melk of karnemelk. Na het eten nog één potje, en na de koffie werd het tijd, dat de Sint zijn opwachting kwam maken. Maar daar hoort muziek bij. Drie man sterk kwamen daar voor aan de bak. En na enige tijd lukte het nog ook. We zongen luidkeels Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht. En dat deed hij met wel drie echt zwarte pieten.
Er werden wat Soosleden naar voren geroepen. Sommige zaten al rap op de knie bij Sinterklaas. Maar de echte oudjes, mochten op de leunstoel naast de Sint. Ik wilde liever op ’n stoel maar dat wilde de Sint weer niet. Ik zei, dat ik hem wat wilde vragen, of hij in avond nog even bij het zangkoor langs kon komen. Wij zingen dan een halve repetitie en gaan daarna aan de koffie met wat lekkers. Alles ter ere van zijn verjaardag. Hij moest nog even in zijn agenda kijken, maar hij liet verstek gaan.
Het is toch wel leuk dat hij kwam, bij de soos. Hij kent alle dorps bewoners bij naam, en vroeg aan Dirk of de schapen al gedekt waren. Na nog een kopje koffie en een glaasje kwam er een eind aan deze gezellige dag, en gingen we naar huis met een lekkere letter en een flesopener met een lichtje.

Ik denk dat jullie er het wel mee eens zijn, dat ik ook namens ons allen, het bestuur en vrijwilligers daar voor wil bedanken.

Groetjes, Ria v Dijk

Daar wil ik, namens het bestuur én onze gastvrouw Marijke onze dank aan toevoegen. Wij kregen van onze leden een prachtig cadeau: een mooi gedicht voorgelezen door Willie en Rosina, waarin werd vermeld, dat wij een huiskamerdiner krijgen op 21 februari. Nogmaals hartelijk dank!!!
Trees van Velzen