Zondag 8 december: Wereldlichtjesdag in het Dorpspunt

Graag willen wij jullie een nieuw initiatief in ons dorp presenteren: Wereldlichtjesdag. Wereldwijd steken mensen op de tweede zondag van december om 19.00 uur kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Met het aansteken van de kaarsen wordt de wereld letterlijk wat lichter voor iedereen die een kind verloren heeft. Ook besef je dat je niet alleen bent met je verdriet. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was, hoe lang het geleden is of dat het kind misschien al in de buik van de moeder is overleden. Je kind blijft immers je kind. Voor altijd in je hart en gedachten.

Omdat ook in Stompwijk en omgeving mensen wonen die één of meer kinderen moeten missen, houden we op zondagavond 8 december Wereldlichtjesdag in het Dorpspunt. Op deze avond herdenken we met alle families onze kinderen. Dat doen we door samen een kaarsje te branden en door de namen van de kinderen voor te lezen.

Het initiatief van Wereldlichtjesdag in Stompwijk is genomen door Vera en Frans Hendriks. Zij hebben hun oudste dochter Tamara verloren toen het meisje vijf maanden oud was. De ziekte die zij had, was sterker dan haar kleine lijfje. Natuurlijk blijft Tamara voor altijd in hun gedachten. Daarom bezochten Vera en Frans met hun dochter Jerney vorig jaar Wereldlichtjesdag in Wassenaar. Daar raakten ze alle drie onder de indruk van het lieve gebaar dat daar gemaakt werd voor de familie van overleden kinderen. De oprechte aandacht voor hun kind en zus gaf een heel goed gevoel.

Zo kwam het idee om ook in Stompwijk Wereldlichtjesdag te houden. Samen met familie en vrienden willen Vera en Frans een mooie bijeenkomst houden voor iedereen die zijn of haar kind moet missen. Op 8 december is het zover. Graag willen wij de ouders, broers en zussen van overleden kinderen uitnodigen om, om 18.30 uur aanwezig te zijn in het Dorpspunt (inloop vanaf 18.15 uur). De avond is rond 19.30 weer afgelopen.
Zou je je aanmelding met de naam van je kind (en als je wilt een foto) willen doorgeven via lichtpuntstompwijk@gmail.com? Dan zorgen we ervoor dat ook jouw kind de aandacht krijgt die het verdient. Heb je nog vragen, dan kun je die uiteraard ook stellen via de mail, of bel Vera via 06 – 38 46 21 93 of 071 – 580 16 25. We willen er met elkaar een heel mooie avond van maken.

Vriendelijke groeten,
Frans, Vera, Jerney, Chantal en José