Nieuwe openingstijden servicecentrum gemeente

Het servicecentrum van de gemeente Leidschendam-Voorburg heeft vanaf 1 januari 2020 nieuwe openingstijden voor het regelen van ‘burgerzaken’-producten. Denk hierbij aan het aanvragen van reisdocumenten, rijbewijzen, VOG’s, aangiften van verhuizen, geboorte, overlijden en naturalisatie. De aanpassing is een gevolg van de verwachte terugloop van aanvragen van reisdocumenten. Deze zijn sinds 2014 namelijk tien jaar geldig in plaats van vijf jaar. Daarnaast vragen steeds meer inwoners hun producten digitaal aan.

Nieuwe openingstijden
Inwoners kunnen vanaf 1 januari 2020 afspraken maken voor ‘burgerzaken’-producten op:

Dagen              Ochtend                    Middag               Avond
Maandag        8:30-12:30
Dinsdag           8:30-12:30
Woensdag                                     12:30-16:30
Donderdag                                   12:30-16:30        16:30-20:30
Vrijdag
Zaterdag*    8:30-12:30*
* zaterdag geopend van april t/m juli

Zakelijke bezoekers en inwoners die een andere afspraak met de gemeente hebben, kunnen bij de gemeente terecht op maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 8:30 tot 16:00 uur.

Flexibel inspelen op vragen van inwoners
In het nieuwe schema opent de gemeente haar deuren op zaterdag in zogenoemde piekmaanden, van
1 april tot en met 31 juli. Dit zijn de maanden dat inwoners vaker reisdocumenten aanvragen. Daarnaast houdt de gemeente de flexibiliteit om op woensdagavond open te gaan als dat nodig is. In de avonden en op zaterdagochtend kunnen inwoners alleen terecht voor het aanvragen en ophalen van paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen.

Sinds 16 maart 2019 is het servicecentrum op zaterdag geopend van 10.00 tot 12.00 uur. In de aanloop naar de zomervakantie toe wisten inwoners de gemeente goed te vinden op zaterdag. Sinds juli/augustus loopt de populariteit om op deze dag naar het servicecentrum te komen terug. Daarom is besloten om de pilot vanaf 1 december te beëindigen en over te gaan op opening tijdens de piekmaanden.

Afspraak maken
Een afspraak maken kan via www.lv.nl en via 14 070. De servicebalie is gevestigd aan de Koningin Wilhelminalaan 2 in Leidschendam.