Marathonschaatsen

Zaterdag werd in Haarlem de 5e wedstrijd om de KPN cup verreden. Als eerste de dames beloften over 50 ronden. Niemand wist een ronde voor te pakken. De massa sprint werd gewonnen door Femke Massinkoff gevolgd door Adrianne Pruisscher en Brit Qualm.

Als 2e de beloften heren van start. Ook hier wist niemand weg te komen ondanks verwoede pogingen om een ronde voor te pakken. In de massa sprint was Harm Visser de snelste gevolgd door Ruud Slagter en voor het Groenehart rijdende Tom den Heijer. Bij de dames Topdivisie wisten 17 rijdsters een ronde voor te pakken. In de sprint won Elisa Dul voor Imke Vormeer en Merel Bosma. Tjilde Bennis was wederom betrokken bij een valpartij met als gevolg einde wedstrijd met 49 ronden op de teller.
Bij de Topdivisie heren was het ook een massa sprint. Volgens kenners komt dat door het sublieme ijs in Haarlem. Ook de minder sterken kunnen dan op techniek meerijden. De massa sprint werd wel gewonnen door een sterke beer genaamd Gary Hekman gevolgd door Bart Hoolwerf (zelfde team) en Sjoerd den Hertog. Christiaan Hoekstra reed een uitstekende wedstrijd met een keurige 10e plaats in de uitslag.
A.s. donderdag start in Enschede de vierdaagse om Trachitol Trophy. Het betekent vier dagen achter elkaar lekker knallen. Start in Enschede vervolgens Utrecht, Hoorn en de finale zondagmiddag in Groningen.

Aad de Haas