De collectieve zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen vanaf 1 januari 2020 naar Menzis

De gemeentes Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar  bieden de gemeentepolis vanaf 1 januari 2020 aan in samenwerking met zorgverzekeraar Menzis. Inwoners met een laag inkomen kunnen met deze collectieve zorgverzekering betaalbare zorg krijgen.

Wethouders Nadine Stemerdink (Leidschendam-Voorburg), Monique Lamers (Voorschoten) en Inge Zweerts de Jong (Wassenaar): “Goede zorg moet voor iedereen bereikbaar en betaalbaar zijn. Daarom vinden we het belangrijk dat de gemeentepolis is afgestemd op de verhouding tussen een voordelige premie en de meest voorkomende zorgvraag. Wij hechten daarnaast veel waarde aan lokale initiatieven van de zorgverzekeraar om de gezondheid te bevorderen, daar hebben we hoge verwachtingen van bij Menzis.”

Een gemeentepolis is een collectieve zorgverzekering die bestaat uit de verplichte basisverzekering en een aanvullende zorgverzekering. Inwoners met een netto inkomen tot 130% van de bijstandsnorm kunnen de gemeentepolis afsluiten. Daarmee profiteren ze van collectiviteitskorting én ontvangen ze van de gemeente een bijdrage in de kosten.

Gemeentepakket
Er is keuze uit twee aanvullende verzekeringen waarin veel voorkomende vergoedingen zoals fysiotherapie en een vergoeding voor brillen en lenzen natuurlijk niet ontbreken. De tandarts is optioneel mee te verzekeren.

Hulp bij overstappen
De komende week maken alle zorgverzekeraars de aanvullende pakketten en premies bekend. Vanaf half november kunnen inwoners zich aanmelden voor de collectieve zorgverzekering via www.gezondverzekerd.nl. Inwoners met de bestaande gemeentepolis via Zorg en Zekerheid moeten om hun korting en gemeentelijke bijdrage te behouden vóór 1 januari 2020 naar Menzis overstappen.

Inloopspreekuur
Voor advies en hulp bij hun keuze kunnen inwoners terecht bij de inloopspreekuren over de nieuwe gemeentepolis in Leidschendam en Voorburg. In Voorschoten en Wassenaar kunnen de inwoners terecht bij de ‘Formulierenbrigade’.