Laat mensen met MS niet aan hun lot over

In de week van 18 t/m 23 november organiseert het Nationaal MS Fonds de landelijke huis- aan -huiscollecte.

In Nederland hebben zo’n 17.000 mensen MS. Elk jaar krijgen ongeveer 800 mensen de diagnose. MS is een ziekte van het centraal zenuwstelsel. De laag om de zenuwen die signalen van en naar de hersenen doorgeven raakt beschadigd. Signalen worden hierdoor slecht of zelfs helemaal niet door gegeven. Veel voorkomende klachten van MS zijn: moeheid, oogklachten, krachtsverlies, coördinatiestoornissen, blaasproblemen en gevoelsstoornissen. Een leven met MS is een leven vol onzekerheid.

Er is geen oplossing voor MS. Onderzoekers weten niet hoe MS ontstaat en hoe de ziekte te genezen is. Onderzoek is hard nodig. Het nationaal MS fonds financiert meerdere onderzoeken naar MS. Zo zijn er genetische onderzoeken waarbij de genen van gezonde mensen met die van mensen met MS worden vergeleken. Door zoveel mogelijk DNA met elkaar te vergelijken willen onderzoekers ontdekken wat MS veroorzaakt.

Laat mensen met MS niet aan hun lot over en geef een bijdrage aan de collectant. De collectant van het Nationaal MS Fonds is te herkennen aan de collectebus met het oranje vlinderlogo. Geen kleingeld? Scan de QR code die staat op het legitimatiebewijs van de collectant.

Groetjes namens het MS fonds,

Hélène vd Bosch