Het eerste Stompwijkse spreekuur zit erop

Op 11 november was het spreekuur van gebiedsregisseur Penchi Harteveld. Er was flink uitgepakt om er een warm welkom van te maken. Jolanda Verbeek had diverse theetjes gezet. Deze theetante heeft een thee webshop met 90 verschillende theesoorten en gebruikt een deel, n.l. de kelder, van hun slijterij in het Damcentrum als afhaaladres. Heerlijke geuren van kaneel en kardemom vulden de huiskamer. Het welkom werd nog warmer doordat Ria Luiten haar met een bloemetje verraste.

Ondanks het slechte weer zijn de Stompwijkse bewoners toch erop uit gegaan om kennis te maken met gebiedsregisseur Penchi Harteveld. Zij konden op het spreekuur terecht voor van alles, van idee tot klacht. Hulp bij het zoeken op de gemeentelijke website of gewoon een goed gesprek. Onder het genot van een lekkere kop thee en koekjes met toepasselijke namen, zoals kletskoppen, lange vingers (ter compensatie voor de lange tenen), en buurtkoekjes hielp Penchi bewoners verder op weg.

De eerste bezoekers werden daarnaast verwend met een zakje thee met toepasselijke namen zoals ‘De droom van Stompwijk” of “Groene Stompwijkse thee”. Ook wij van de redactie vielen met ons neus in de boter.

Wijkagent Sjoerd Duit en een collega van Penchi maakte ook gebruik van het spreekuur om met bezoekers in gesprek te gaan. Zo ontstonden er goede gesprekken en werden er mooie verbindingen gelegd.

Het volgende Stompwijkse spreekuur is op maandag 4 december van 11 tot 14 uur.

Er is Penchi al gevraagd of zij ook eens een avondspreekuur wil organiseren. Dat gaat gebeuren in het nieuwe jaar.
Wordt vervolgd….