De voorbereidingen zijn gestart…

Inmiddels zijn we al weer weken bezig met de voorbereidingen voor de komende rally in januari. Dit jaar gaat ons team weer van Monaco, via Marokko en Mauritanië naar Dakar in Senegal (Africa Eco Race).
Zowel de rallytruck als de assistentietruck met aanhanger worden weer helemaal gecontroleerd en klaar gemaakt. De rallytruck wordt technisch helemaal gecontroleerd en alle twijfelpuntjes worden gerepareerd of vervangen.
De assistentietruck en aanhanger worden op techniek gecontroleerd en waar nodig gerepareerd, maar daarbij wordt de assistentietruck ook op inhoud gecontroleerd. De apparaten (denk hierbij aan aggregaat, compressor, koelkast, etc) worden gecheckt en alle gereedschappen en onderdelen worden geïnventariseerd en waar nodig vervangen of aangevuld.
Voordat het team met al het materiaal afreist naar Monaco voor de showstart, zullen we eerst nog naar de Preproloog in Eersel gaan. Voorheen was dit in Valkenswaard, maar daar werd geen vergunning meer voor afgegeven door de gemeente.
Een tijd lang is het nog de vraag geweest of de preproloog nog bleef bestaan. RTL maakte bekend dat het niet door zou gaan, maar de organisatie en RTL hebben de samenwerking verbroken en de organisatie gaat op eigen voet verder. Nu in Eersel op Landgoed Duyngebied (E3 strand).
De Preproloog is een heel leuk evenement waarbij bijna alle Nederlandse AER-, Dakar- en MDC-deelnemers aanwezig zullen zijn. Hier worden rondes met de rallyvoertuigen (motoren, quads, buggy’s, SSV’s, auto’s en trucks) gereden. Je kan de teams ontmoeten en hun bivak materiaal bekijken. Maar dit is nog niet alles.
De organisatie heeft nog meer activiteiten op het terrein georganiseerd. En om de dag nog wat langer te maken, is er ’s avonds feest in de feesttent met Nederlandse artiesten.

Kijk voor meer informatie en kaarten op preproloog.nl.
Tot en met vrijdag 15-11 kan je ook nog kaarten bij ons bestellen voor €20,50 (volwassen) en €12,50 (kind tot 12 jaar).

Tot in Eersel en anders ergens in Stompwijk of omgeving!
Van Velsen Rally Sport