Stichting Oud Stompwijk

Stichting Oud Stompwijk duikt in het verleden van de openluchtvoorstelling die in 1944 achter de kerk plaats gevonden heeft. De titel geeft al aan dat het met de kerk te maken had, want het stuk heette “De geheimen van de heilige mis” en het halve dorp mocht meespelen.

De kans is dus groot dat er iemand van jullie familie heeft meegespeeld, het stuk werd maar liefst drie keer opgevoerd in oorlogstijd. Er waren dus veel regels en er kwamen ondanks de oorlog heel veel bezoekers. Volgens onze informatie kwamen zij per boot en per bus naar Stompwijk toe. Het zou gaan om meer dan 1000 bezoekers.

Heeft u nog herinneringen aan die tijd, misschien zelfs meegespeeld of meegeholpen met de opbouw en/of het vervoeren van de mensen naar de plek achter de kerk waar het stuk opgevoerd werd? Wij willen een zo compleet mogelijk beeld, ook een aantal namen van spelers en speelsters ontbreken nog. De special over deze openluchtvoorstelling komt in de Stompwiic van december, dus geef uw informatie gauw aan ons door, zodat we dit nog kunnen gebruiken.

Heeft u nog andere verhalen of foto’s uit de oorlogstijd of van de bevrijding, dan zijn wij daar ook in geïnteresseerd. Alle info betrekking op Stompwijk van vroeger is sowieso de moeite waard om eerst aan onze Stichting aan te bieden in plaats van het weg te gooien. Zo blijft het behouden voor toekomstige generaties.

Ria Luiten