Jonge dansfans opgelet: kom dansen op het Koninklijk Conservatorium

Speciale dansdag voor kinderen van

7 t/m 11 jaar

Op zondag 10 november organiseert de Dansvakopleiding Koninklijk Conservatorium de zogenoemde Leerlingendag. Tijdens deze dag, die van 11.00 tot 16.00 uur duurt, kunnen jongens en meisjes van 7 t/m 11 jaar ervaren hoe het is om leerling te zijn op de Dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. De dag is zowel voor kinderen die het liefst de hele dag dansen, als voor kinderen die helemaal geen ervaring hebben, maar wel nieuwsgierig zijn en willen ervaren hoe het is.

Leerlingendag Dansvakopleiding
Op deze dag is er van alles te doen. Deelnemers doen verschillende danslessen, zien een voorstelling door huidige leerlingen in het theater van het conservatorium en kunnen de leerlingen ontmoeten en vragen stellen tijdens een Q&A. Aanmelden voor de Leerlingendag is noodzakelijk.

Auditie voor kinderen in groep 4 t/m 8
Voor de kinderen die enthousiast zijn geworden tijdens de Leerlingendag óf die al zeker weten dat ze auditie willen doen, is er op zaterdag 23 november een auditie in de dansstudio’s van het conservatorium. Jongens en meisjes uit groep 4 t/m 8 van de basisschool kunnen deelnemen. De auditie begint om 10.30 uur, deelname is gratis. Tijdens de auditie wordt er gekeken naar muzikaliteit, creativiteit, coördinatie en gevoel voor beweging. De jury kijkt naar talent, danservaring is dus geen vereiste. De kinderen die de auditie succesvol doorlopen, kunnen instromen in het oriëntatieprogramma van de Dansvakopleiding.

Presentaties in het theater
En wie graag kijkt naar dans, kan zijn hart ophalen tijdens de zogenoemde studioavond en -middag op 15 en 16 november. Leerlingen en studenten van de Dansvakopleiding presenteren zich dan in het theater van het Koninklijk Conservatorium. Zij tonen hun ontwikkelingen in de verschillende onderdelen van het lesprogramma, zoals klassiek ballet, modern, werelddans, flamenco en repertoire. Je krijgt zo een kijkje in de keuken van de dagelijkse lespraktijk van een leerling op de Dansvakopleiding.

Praktische informatie
Leerlingendag
Zondag 10 november 2019
Koninklijk Conservatorium, Den Haag
Aanvang: 11.00 uur
Aanmelden en informatie: koncon.nl/agenda/leerlingendag-dansvakopleiding

Auditie
Zaterdag 23 november 2019
Koninklijk Conservatorium, Den Haag
Aanvang: 10.30 uur
Aanmelden en informatie: koncon.nl/dansvakopleiding

Studioavond en -middag
Vrijdag 15 november, 20.00 uur
Zaterdag 16 november, 15.00 uur
Koninklijk Conservatorium, Den Haag
Informatie en tickets: koncon.nl/agenda/studioavond-en-middag